25 листопада на державному підприємстві «Пропан» у м. Вінниця на вул. Складській, 12, було проведено практичне заняття з особовим складом чергових караулів гарнізону Вінниччини на газонаповнювальній станції.

За легендою навчань, у результаті пошкодження зливо-наливного шлангу на розхідній колонці під час заправки автомобільної цистерни зрідженого газу виникло загорання газу і розтікання його на площі 40 метрів квадратних. Утворилася загроза вибуху автомобільної цистерни. Пожежу помітив черговий слюсар по перекачці газу та негайно сповістив про займання у службу порятунку «101». Повідомлення в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС надійшло через 5хвилин з моменту виникнення пожежі.

Вінницькі рятувальники "ліквідовували" умовну пожежу на газонаповнювальній станції

До місця надзвичайної події негайно прибули чергові караули ДПРЧ-2,3 та 5 м.Вінниці. Ліквідація пожежі була проведена ланкою ГДЗС. Рятувальники у тепловідбивних костюмах одночасно провели охолодження цистерни. Начальник станції разом з аварійною службою і охороною об’єкту організували перекачку газу з розхідних колонок та комунікацій, задіяли резервні компресори.

Вінницькі рятувальники "ліквідовували" умовну пожежу на газонаповнювальній станції

«З поставленим завданням черговий персонал об’єкта і особовий склад рятувальних підрозділів справився на оцінку «добре», – зазначив начальник оперативно-координаційного центру ГУДСНС Руслан Новак.

Умовну надзвичайну подію ліквідовано у стислі терміни й без порушень особовим складом вимог охорони праці.



Переглядів: 3519
Поширень: 0