15 січня працівники Управління ДСНС України у Вінницькій області провели показові навчання на річці Південний Буг.

Через коливання температури повітря крига на водоймах Вінницької області є не достатньо міцною, тому існує значний ризик для життя людей, які ігнорують елементарні правила безпеки на замерзлих водоймищах.

Під час практичної частини навчань бійцями ДСНС були продемонстровані способи надання професійної і кваліфікованої допомоги людині, яка провалилася під кригу.

У Вінниці близько сотні рятувальників відпрацювали дії з порятунку людей, що провалилися під лід

Подивитися на те, як рятують з крижаної води «потерпілого» виявили бажання рибалки, які у цей час були на риболовлі, а також пересічні вінничани з дітьми.

За планом показових навчань рятувальники допомагали людині, яка провалилася під кригу. Для цього бійці ДСНС використовували спеціальне обладнання, серед яких кінець Александрова, рятувальне коло, пристрій для порятунку людей на воді «соломинка» та такі підручні засоби, як верхній одяг, ремінь та гілка дерева. Зазвичай, саме ними можна скористатись простим громадянам, якщо вони стали випадковим свідком потрапляння людини під лід.

У Вінниці близько сотні рятувальників відпрацювали дії з порятунку людей, що провалилися під лід

Лікарі Служби порятунку «101» на практиці продемонстрували, як правильно та швидко потрібно надати першу домедичну допомогу людині, яка стала жертвою власної безпечності.

Загалом до показових навчань від ГУ ДСНС Вінницької області було залучено 92 рятувальника.



Переглядів: 2828
Поширень: 0