Сьогодні у Вінниці відбулася  прес-конференція «Закон про ОСББ: перші пів роки життя» за участі Альони Бабак - депутата Верховної Ради України, директора ТОВ «Інститут місцевого розвитку». На зустрічі говорили про організаційні основи створення ОСББ, які прописані у відповідному Законі України. Також очільники ОСББ і жителі міста могли задати питання щодо практичної діяльності таких об’єднань.

- Вінниця одне з пeрeдових міст в підтримці інновацій житлово-комунального господарства та eнeргоeфeктивності, що є добрим прикладом для інших міст. – зазначила Альона Бабак.

Про підтримку створення і функціонування ОСББ говорили  у Вінниці

Також говорили про те, що люди все більше організовують об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Цьогоріч в Україні створили більше 14 000 ОСББ, що впливає на покращення енергоефективності житлового сектору. Учасники прес-конференції розповіли, що наступного року очікується надходження грантових коштів з Європи на підтримку створення і функціонування ОСББ. З зали прозвучало питання щодо відмови ЖЕКів віддавати технічну документацію. Також вінничани запитували про особливості призначення управителів ОСББ.

- Дeякі комунальні підприємства дeзінформують людeй про тe, що ОСББ має платити за боржників. – відповіла Альона Бабак. - Відмова віддавати технічну документацію карається законодавством.А управитeлeм об’єднання можe бути наймана особа, якщо нeмає бажаючих виконувати цю функцію.

Про підтримку створення і функціонування ОСББ говорили  у Вінниці

Очільник обласної комісії з питань ЖКГ, енергоефективності та енергозбереження Андрій Ковальов зазначив, що наразі по області проводяться безкоштовні юридичні консультації для створення ОСББ. Також здійснюють попередній аудит для закупівлі доцільних матеріалів на утеплення будинків, шкіл, садочків та адміністративних споруд. Якщо в когось виникають проблеми зі створенням об’єднання, то можна звертатись безпосередньо до Андрія Євгенійовича.



Переглядів: 2861
Поширень: 0