Станом на 26 грудня реалізовано 10037 новорічних ялинок і сосен. Найактивніше реалізація проходить в ДП «Бершадський лісгосп», «Дашівське ДЛМГ», «Могилів-Подільський лісгосп», «Іллінецький лісгосп», «Вінницький лісгосп»»Гайсинський лісгосп», «Жмеринський лісгосп». Про це повідомляє Прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для того щоб кожен бажаючий житель області мав у своїй домівці новорічне деревце, лісогосподарські підприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства підготували для реалізації понад 60 тисяч новорічних красунь.

В цьому році середню реалізаційну ціну ялинки встановлено в межах 73 гривень. Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарськими підприємствами, з обов'язковим маркуванням бирками із штрих-кодом. Номери бирок при їх відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру.

Вінничани придбали вже понад 10 тис. ялинок, вирощених у лісгоспах Вінниччини

Лісогосподарські підприємства області готові повністю забезпечити новорічними ялинками жителів Вінниччини, школи, дитячі садочки, будинки культури, інші установи та організації міста й області.

Вінничани придбали вже понад 10 тис. ялинок, вирощених у лісгоспах Вінниччини

Активно працюють рейдові бригади. Особи, винні у незаконній рубці новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 170 грн. Крім того, лісопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і стартує з 355 грн.

На лісопорушників складено 33 протоколи. Накладено штрафів на суму 2924 грн. Порушниками відшкодовані вже суми збитків, нанесених лісовому господарству – 11886 грн.

Державною лісовою охороною спільно з працівниками поліції, екологічної інспекції проводяться рейди по охороні хвойних насаджень та виявленню лісопорушників. Цими днями проводяться такі рейди і по місцях реалізації новорічних ялинок.



Переглядів: 2633
Поширень: 0