Зараз товщина криги на водоймах міста є дуже тонкою, адже температура повітря утримується близько нуля. Проте, деякі вінничани виходять на лід, наражаючи себе на смертельну небезпеку. Рятувальники попереджають, що за таких погодних умов заборонено виходити на лід. Вони патрулюють поблизу річки та ставків щодня. Також – розповідають рибалкам правила поводження на кризі.

Працівники рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» попереджають, що за таких погодних умов, як нині, не можна виходити на лід. Начальник рятувально-водолазної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксєнєнко зазначає, що батькам варто звернути особливу увагу дітей на небезпеку виходу на кригу. Дорослим потрібно пам'ятати, що при пересуванні по кризі треба бути дуже обережним, обходити небезпечні і підозрілі місця (швидка течія, вмерзлі в лід кущі, траву та ін.), уважно стежити за поверхнею криги.

Петро Аксєнєнко наголосив, що ніколи не можна перевіряти товщину льоду ударами ніг. У нічний час на кригу взагалі бажано не виходити. Під час групового переходу по льоду необхідно рухатись на відстані 5-6 метрів один від одного і уважно стежити за тим, хто йде попереду. У випадку, якщо ви все ж провалилися під лід, важливо:

  • не піддатись паніці,
  • необхідно утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою.
  • Обов'язково кличте на допомогу.
  • Намагайтеся вибратися на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги.
  • Вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте в той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вам вже відома.​

КП «Комбінат комунальних підприємств» проводить серйозну профілактичну роботу по поведінці людей на льоду. Кожного дня рятувальники здійснюють рейди по річці Південний Буг та проводять роз'яснювальні бесіди з рибалками. Водолази, які працюють у службі постійно проходять практичні заняття.



Переглядів: 2196
Поширень: 0