4 грудня психолог Головного управління ДСНС України у Вінницькій області провела тренінг з надання першої психологічної допомоги згідно міжнародних стандартів для слухачів Навчального пункту, що перебувають на посадах пожежних в підпорядкованих підрозділах області.

Виїжджаючи на ліквідацію будь-якої надзвичайної ситуації, рятувальники перші стикаються з постраждалим населенням. В таких випадках люди знаходяться в досить різноманітних негативних психоемоційних станах, таких як страх, відчай, плач, істерика, апатія, агресія… Як з ними поводитися в таких випадках, як уберегти людей від небезпеки і себе від їх негативу, як допомогти собі та постраждалим - саме цього навчались рятувальники в ході тренінгу. Краще пізнати себе, підготуватись до непередбачуваності людських реакцій, розгледіти та зрозуміти поведінку одне одного намагались слухачі курсів підвищення кваліфікації.

Вінницьких рятувальників навчали надавати першу психологічну допомогу

Програма заходу розроблена з метою розвитку навичок надання допомоги особам у стані стресу, який виник внаслідок впливу кризової події, а також забезпечення базової практичної підтримки без заподіяння подальшої шкоди.

Тренінг передбачав рольові ігри, практичні вправи та можливість безпосереднього проведення навчання з надання першої психологічної допомоги.

Вінницьких рятувальників навчали надавати першу психологічну допомогу

В заході прийняли участь 17 співробітників оперативно-рятувальної служби Вінниччини.



Переглядів: 2028
Поширень: 0