У зв’язку із пониженням температури повітря міські водойми покрилися тонким шаром льоду. Однак, деякі вінничани виходять на лід, наражаючи себе на смертельну небезпеку. Рятувальники закликають не виходити на кригу.

Начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксієнко зазначає, що вони проводять профілактичні бесіди щодо поводження на льоду.

«Ми уже провели спеціальні навчання для працівників головного управління ДСНС України у Вінницькій області, також провели профілактичні бесіди із школярами. Розповідаємо рибалкам про небезпеку на тонкій кризі», - каже начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксієнко.

У водолазно-рятувальній службі наголошують, що ніколи не можна перевіряти товщину льоду ударами ніг. У нічний час на кригу взагалі бажано не виходити. Під час групового переходу по льоду необхідно рухатись на відстані 5-6 метрів один від одного і уважно стежити за тим, хто йде попереду. У випадку, якщо ви все ж провалилися під лід, важливо не піддатись паніці, необхідно утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою і кликати на допомогу.

Начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксієнко, наголошує, якщо ви стали свідком того, як людина провалилася під лід, потрібно телефонувати за номером: 527-607 (Староміська рятувальна станція) та 46-95-16 (Вишенська рятувальна станція).



Переглядів: 1962
Поширень: 0