Станом на перше січня цього року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, у Вінниці перебуває 2 042 багатодітних сімей. В них виховуються 6598 дітей.

Як інформує директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова, троє дітей мають 1729 родини, четверо дітей - 210 родин, п’ятеро і більше - 103 родини.

«Департамент соціальної політики міської ради забезпечує видачу посвідчень для батьків та дітей з багатодітних сімей. Протягом 2017 року було видано 1537 посвідчень, з них: 327 батькам та 1210 видано дітям. У 2017 році за рахунок коштів передбачених на надання матеріальної грошової допомоги мешканцям міста Вінниці 32 багатодітні сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах або перебувають у скрутному матеріальному становищі, внаслідок хвороби та інших обставин, отримали грошову допомогу», - зазначила директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

У департаменті соціальної політики міської ради також надають консультації багатодітним сім’ям, щодо присвоєння почесного звання України "Мати-героїня" жінкам. Це звання присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку.

«У минулому році 5 жінкам присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Кожна жінка, якій в 2017 році присвоєно це почесне звання, отримала одноразову винагороду за рахунок державного бюджету в сумі 16 тисяч гривень», - додала Лариса Попова.



Переглядів: 2066
Поширень: 0