Весняні канікули з користю! Саме під таким гаслом 27 березня вінницькі рятувальники провели День відкритих дверей для вихованців п’яти дитячих будинків сімейного типу з Тиврівського району. Під час весняних канікул привезти дітлахів з їх прийомними батьками на екскурсію до відомчого музею ініціювали рятувальники району не даремно, адже зовсім нещодавно у Вінницькому районі сталася пожежа у дитячому будинку.

Діти зосереджено та уважно слухали цікаві розповіді та реальні історії рятувальників про нелегку роботу Служби порятунку «101».

Вінницькі рятувальники покликали на екскурсію вихованців дитячих будинків сімейного типу

Кожна дитина мала змогу відчути себе водієм пожежного автомобіля, приміряти справжню пожежну каску та уявити себе рятівником. Потрапивши у депо Державної пожежно-рятувальної частини №1 та ставши свідком реальної роботи радіотелефоніста, водія аварійно-рятувального автомобіля та рятувальника. Побачивши блудні рятувальників-професіоналів, діти замислилося про важливість професії, про що свідчили безліч запитань про те, де цьому вони можуть навчитися?

Вінницькі рятувальники покликали на екскурсію вихованців дитячих будинків сімейного типу

Кожного разу запрошуючи дітей до себе, працівники Служби порятунку з великим задоволенням зустрічають схвильованих та радісних малюків. Адже для кожної дитини, життя яку і так не балує, побачити справжню пожежну частину зсередини — це як своєрідний подарунок.

Вінницькі рятувальники покликали на екскурсію вихованців дитячих будинків сімейного типу

Дорослі, на вихованні яких перебувають дітлахи, зазначали, що подібні візити до підрозділів ДСНС недаремні, бо більшість дітей приємно вражена побаченим та почутим. Безумовно, відвідувачі отримали безліч позитивних емоцій, які ще й відобразяться на їхньому свідомому ставленні до правил безпеки життєдіяльності людини у цьому сучасному світі.



Переглядів: 1850
Поширень: 0