Вінницька обласна служба зайнятості пропонує громадянам отримати ваучер на навчання, який допоможе опанувати нову професію або спеціальність, удосконалити знання та вміння.

«Ваучер це документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні. Скористатися ваучером за певних умов можуть усі, крім зареєстрованих безробітних. За ваучером можна навчатися на фахівців різних галузей: сільське господарство, будівництво, харчові технології, транспорт, інформаційні технології тощо. Перелік напрямів навчання досить широкий та різноманітний їх сьогодні більше 50 від медичного психолога до електрогазозварника», - повідомила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці бажаючі мають можливість, за сприяння державної служби зайнятості, отримати ваучер.

Ваучер видається одноразово за умови, якщо особа старше 45 років, страховий стаж – не менше як 15 років та має професійно-технічну або вищу освіту.

Таку можливість мають і деякі категорії населення незалежно від віку: це особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасники АТО з числа осіб з інвалідністю, а також внутрішньо переміщені особи.

Протягом минулого року 7 жителів області скористались такою та отримали ваучери для підвищення свого освітнього рівня.



Переглядів: 1832
Поширень: 0