Президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови повідомив президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста спрямовує в Україну гуманітарний конвой, передає УНН з посиланням на прес-службу Кремля.

Як зазначається, під час розмови було обговорено ситуацію в Україні.

"Глава Російської держави дав оцінку причинам виникнення кризи в цій країні. Акцентовано увагу на катастрофічних наслідках проведеної київською владою військової операції в південно-східних регіонах та необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги. Відзначено, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста спрямовує в Україну гуманітарний конвой", - йдеться у повідомленні.

Бажання Путіна відправити гуманітарний вантаж українська сторона пов’язує з можливими провокаціями, запланованими керівництвом РФ. Два дні тому було попереджено провокацію з боку Російської Федерації на кордоні України. Начебто за погодженням з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з Росії в Україну мала увійти гуманітарна колона з так званими «миротворцями». Це було зроблено для того, щоб спровокувати повномасштабний військовий конфлікт між Росією та Україною, повідомляють в РНБО.

Після чергового повідомлення Кремля про гуманітарну місію, президент України Петро Порошенко зв’язався телефоном із президентом США Бараком Обамою, розмова триває.  Про це повідомляється на сторінці Адміністрації Президента у Twitter.

Також Порошенко провів телефонну розмову з президентом ЄК Ж.Баррозу, під час якої було обговорено можливість гуманітарної місії для Луганська під егідою Червоного Хреста. Окрім того, під час переговорів Ж.Баррозу зазначив, що ЄС готовий виділити 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу для України.
 



Переглядів: 3253
Поширень: 0