У четвер, 2 жовтня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про місцевий прикордонний рух.

Угода сприятиме розвитку українсько-румунського прикордонного співробітництва. Зокрема, Угода передбачає спрощений порядок перетину кордону мешканцями прикордонних областей України та Румунії, які проживають в межах 30-кілометрової зони від спільного державного кордону. Вони отримуватимуть безкоштовні дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону.

Майже півмільйона українців можуть безвізово їздити до Румунії

Арсеній Яценюк назвав підписання Угоди між Урядами України та Румунії «ще одним кроком на шляху до безвізових поїздок між громадянами України та країнами-членами Європейського Союзу».

«Відповідно до цієї угоди майже півмільйона українців, які проживають в 30-кілометровій зоні на кордоні з Румунією, можуть безвізово їздити до Румунії», - зазначив Прем’єр-міністр України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна виконує план дій щодо спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом: «Сподіваємось, що українські громадяни будуть безвізово їздити до всіх країн-членів ЄС».



Переглядів: 2723
Поширень: 0