Сьогодні дорожники ремонтують дороги по вул. Тарногродського та Гніваньському шосе, продовжуються роботи по вул. Л. Українки, Маяковського, Чехова, Б. Хмельницького, Г. Успенського та по пров. Ботанічному. Тому водіям треба враховувати, що на цих вулицях працює дорожня техніка.

Гніванське шосе

З вечора і до завтрашнього дня буде ремонтуватись Староміський міст.

В різних частинах міста комунальні служби продовжують наводити порядок. Окрім проведення поточного ремонту дорожнього покриття, тривають роботи по фарбуванню турнікетів – сьогодні це вул. 600-річчя, Малиновського, бульвар Пирогова. Впорядковуватимуть сьогодні і бруківку по вул. Соборній.

Продовжують приводити в порядок і пам’ятники – відучора тривають роботи біля пам’ятника М. Коцюбинському та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Готують до відкриття сезону і міські пляжі – зараз робота комунальників зосереджена на Центральному пляжі.

У Центральному парку ім. Горького працівники «Вінницязелебуд» продовжують готувати клумби під висадку квітників. Також сьогодні вони працюватимуть на площі Радянській, біля музею М. Пирогова, у сквері Київському, площі Жовтневій, біля пам’ятника М. Коцюбинському.

Спецтехніка шляхового управління сьогодні очищає від бруду та пилу узбіччя вздовж вул. Ватутіна, Порика, Воїнів Інтернаціоналістів, проспекту Космонавтів, Хмельницьке шосе, Стеценка, Некрасова.

А цієї суботи, 20 квітня, у місті в рамках акції «Зробимо Вінницю чистою» знову відбудеться загальноміський суботник. Минулого тижня він тривав здебільшого на прибудинкових територіях, де до працівників ЖЕКів приєднались близько 600 мешканців, які разом проводили висадку саджанців дерев. Цієї суботи роботи триватимуть не лише у дворах висоток – депутати міської ради, які обирались по мажоритарних округах Вишеньки, проведуть суботник по наведенню ладу в парку Дружби народів. Усіх бажаючих запрошують приєднатись до цієї акції – збір о 9:00 біля рятувальної станції. Інвентарем, рукавичками та пакетами для сміття організатори забезпечать.

Минулого тижня разом із мешканцями мікрорайону Поділля суботник на території лікарні ім. Ющенко провели депутат міської ради Андрій Очеретний та депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко. До них приєднались близька 80 людей. За словами Андрія Очеретного, такі спільні акції довели, що їх потрібно проводити – завдяки ним формується культура належного ставлення до навколишнього середовища. Він наводить цифри: у 2011 році за результатами весняного суботника з території лікарні було вивезено 9 машин сміття, у 2012-му – 5, а цього року – вже 2. «Два роки тому, коли ми вперше зібрались на суботник, - доходило до абсурду: окрім звичайного сміття (паперу, пластику та іншого) ми знаходили на території лікарні цілі пакети зі сміттям, - розповідає Андрій Очеретний. – Невже так складно було виносити його до контейнерних майданчиків?! Однак ситуація змінюється на краще. Сьогодні такого вже немає».

Також цієї суботи у сквері Козицького розташується екологічне містечко, де відбудуться екодебати, еко-квест та різні майстер-класи. ​



Переглядів: 4516
Поширень: 0