Тепер батьки новонародженої дитини мають можливість не витрачати зайвого часу на відвідування Прозорого офісу для оформлення допомоги при народженні дитини, а зробити це безпосередньо у пологовому будинку. Вінниця – перше місто, де з’явилась така можливість. Про це йшлось сьогодні під час брифінгу директора департаменту соціальної політики міської ради Лариси Попової.

У Вінниці продовжується робота по спрощенню процедур отримання адміністративних послуг. З минулого року у всіх пологових будинках міста з’явилась можливість отримати свідоцтво про народження дитини. Тепер додалась послуга з оформлення допомоги при народженні дитини.

«Ми розпочали прийом документів на оформлення допомоги при народжені дитини у пологових будинках. Адже коли жінка народжує, у неї виникає дуже багато додаткових клопотів і знайти час та можливість, щоб прийти до Прозорого офісу, буває важко, – каже директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова. – Тому виникла ідея облаштувати у пологових будинках робочі місця для працівників департаменту соціальної політики. Я думаю, що наше місто – перше в Україні, яке запровадило таку можливість. Прийом документів проходить тричі в тиждень у визначені години».

У пологовому будинку №1 (Хмельницьке шосе,98) прийом документів здійснюється щовівторка, щосереди та щоп'ятниці з 16:00 до 17:00. У пологовому будинку №2 (проспект Коцюбинського,50) – щосереди, щочетверга щоп'ятниці з 10:00 до 11:00. У Вінницькій міській лікарні Центр матері та дитини (вулиця Маяковського,138) працівники департаменту соціальної політики прийматимуть щосереди, щочетверга і щоп'ятниці з 15:30 до 16:30.

Для оформлення допомоги потрібно зібрати пакет документів:

  • копії паспорту
  • ідентифікаційного коду,
  • соціальний рахунок для отримання допомоги відкритий в банку
  • і копію свідоцтва про народження дитини.



Переглядів: 3073
Поширень: 0