Завтрашній ранок у Вінниці обіцяє бути розпеченим одразу кількома мітингами. При цьому пікетувати один одного збираються ще недавні політичні союзники, які тепер, схоже, пересварилися не на жарт. Принаймні, якщо вірити листівкам із закликами до мітингів, а їх запланували одразу чотири і при цьому в один і той же час – о 10:00. Саме тоді, до речі, має відбуватися засідання сесії обласної ради. Листівки активно розклеюють на стінах будинків, роздають у руки вінничанам, повідомляє ВінницяОК.

Отже, «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» під керівництвом Володимира Воловодюка збирається йти додому до лідерки обласного осередку «Батьківщини», заступника губернатора Людмили Щербаківської. У листівці козаки докоряють їй зв’язками із попередньою владою: «Людмила Щербаківська за спинами опозиції домовилась з регіоналами Мовчаном та Татусяком про звільнення приміщення Обласної Адміністрації, в обмін на посаду для своєї подружки  лікаря-пенсіонерки Наталії Солейко, пояснивши це потрібністю присутності опозиції в обласній раді».

Збираються козаки пригадати Щербаківській і влаштування на хлібну посаду її доньки та зятя. А заодно і голову обласної ради Сергія Свитка зачепили, який «розраховується за посаду з «Батьківщиною» як може і як вміє», йдеться у листівці.

«Батьківщина» йде у контратаку, не дочікуючись козаків під вікнами своєї лідерки. У розповсюджених листівках, підписаних парторганізацією, Воловодюка і компанію звинувачують у відповідь, попутно нагадуючи про дружбу з Вадимом Кудіяровим, який перебуває під слідством за підозрою у вимаганні 100 тисяч доларів від головлікаря дитячої обласної лікарні Тетяни Антонець.

«Вже під час Євромайдану Володимир Воловодюк, … почав вимагати для себе та своїх найближчих соратників, таких, як Вадим Кудіяров. Пан Кудіяров, головний люстратор області, якого нещодавно затримала міліція за підозрою у вимаганні 100000$  за посаду головного лікаря, комунального закладу, який підпорядковується обласній Раді (Свитку), зараз вийшов під грошову заставу 120 000, яку вніс Воловодюк і перебуває під слідством. А працює Вадим Кудіяров в якості директора Фонда «Здорова нація» в офісі Воловодюка, на 600-річчя, в сусідньому кабінеті».

У листівках від «Батьківщини» Воловодюку і Кудіярову закидають бажання монополізувати на Вінниччині прибутковий ринок збору сміття та створення фіктивної фірми. А відтак, закликають вінничан брати шини і йти з ними до будинку пана Воловодюка.

Утім, інтрига закручується після оголошень, підписаних «Батьківщиною молодою». У листівці з портретом Вадима Кудіярова отамана Воловодюка називають «проросійським провокатором», який «хоче зірвати сесію обласної ради, щоб врятувати «регіоналів» від народної розправи» і кличуть на мітинг до арки перед Центральним парком.

Політичний цирк у Вінниці: колишні союзники завтра будуть пікетувати один одного

А на довершення, у четвертій листівці, підписаній заступником голови ПРУ, екс-регіоналом Сергієм Татусяком біля «Книжки» вінничанам пропонують зібратися, аби «дати відсіч провокаторам і свободівцям».

Політичний цирк у Вінниці: колишні союзники завтра будуть пікетувати один одного

Тож вінничанам тепер хоч розірвись – такий широченний вибір містечкових політичних шоу у рідному місті! Чим завершиться «парад пікетів» побачимо уже завтра.



Переглядів: 4514
Поширень: 0