Минулого тижня в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов разом з директором департаменту житлово-комунального комплексу МВК Андрієм Наумчуком відвідали місто Вінницю. Їх туди запросив тамтешній міський голова Володимир Гройсман. Про враження від поїздки Віктор Білоусов розповів під час наради 10 вересня, пише "Прочерк"

У Вінниці Віктор Білоусов з Андрієм Наумчуком брали участь у міжнародній конференції «Процес стратегічного планування на місцевому рівні».

– Я ще раз переконався: поки немає конкурентного середовища на ринку послуг, комунальні підприємства мають нести основний тягар щодо життєзабезпечення будь-якого міста України, – зазначив Віктор Федорович під час наради.

Він нагадав, що цього року Кабмін визнав Вінницю кращим містом України для проживання.

– Впадає у вічі загальний рівень культури чистоти в місті Вінниця. Андрій Наумчик сказав, що в нього враження були, наче він потрапив у «маленьку Швейцарію». Я люблю наше місто, але ніякого порівняння з Черкасами бути не може. Наше місто втратило щонайменше десять років. Це факт по тому стану, який ми побачили на власні очі, – розповів Віктор Білоусов.

Він додав, що у Вінниці не побачив на дорогах сміття.

– Чому? Тому що там працює мала техніка! Ми не бачили там жіночок, які трудяться. Все механізовано, пилосос і так далі. Це робиться роками! Немає такого, як в нас, щоб десь бур’ян ріс, сміття валялося… Ми повинні працювати з точки зору виховання громадян і нас самих. Як в армії: не вмієш – навчимо, не хочеш – примусимо! Тільки так! – запевнив Віктор Федорович.

Вразило Білоусова і освітлення вулиць міста Вінниця.

– Що стосується освітлення. Як кажуть, небо і земля. Ми заїхали в той день, як поверталися з Вінниці, у Черкаси. Їдемо по проспекту Хіміків, навпроти Палацу спорту – «тємєнь», лампочки не горять… Чорновола – цілий квартал лампочки не горять… А в місті Вінниця 19 тисяч 200 світлоточок, лампи енергозберігаючі… – порівняв освітлення у Вінниці та в Черкасах Віктор Білоусов.

Насамкінець тимчасовий мер Черкас озвучив висновок, що зробив після поїздки:

– Керівник їхнього інституту розвитку міста сказав таку фразу: «Складно дивитися у перспективу, коли перед очима яма на дорозі. Але все одно треба робити це паралельно». Я вважаю, що наш черкаський інститут розвитку міста займається не тим. Він має займатися стратегічними питаннями розвитку міста. Це – не на папері, це діалог з громадою, ті проблеми, які сьогодні черкащани бачать у місті. Нам слід визначитися з концепцією, пріоритетами, – підкреслив Білоусов.



Переглядів: 1295
Поширень: 0