Вінничанин змайстрував захисну капсулу для транспортування хворих на ковід-19

Герметичний і багаторазовий бокс, який допоможе уберегти медиків від зараження коронавірусною хворобою випробовують у Вінницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Розробник захисної капсули для транспортування хворих на covid-19 - вінницький інженер Єгор Лобузнов. Чоловік зібрав медичне обладнання з усіма вимогами та рекомендаціями медиків, щодо якісного та безконтактного надання допомоги пацієнтам.

«Я дивився як працюють волонтери та лікарі. І в мене виникло бажання допомогти убезпечити їх від зараження від пацієнтів. Адже саме ця категорія найбільш потрапляють в зону ризику. Шукав ідеї в закордонних виробників. Так вирішив, що зроблю не гірше», - розповідає Єгор.

Головне завдання боксу – максимально захистити медиків під час контакту з хворим на COVID-19. Поки що таких капсул у місцевих лікарнях немає. Наразі модель проходить тестування.

«Ці капсули будуть застосовуватись не лише для перевезення хворих на коронавірус. Це й люди з іншими особливо небезпечними інфекційними захворюваннями. В нас є 119 автомобілів, хотілося б, щоб усі вони були забезпечені такими капсулами. Як тільки вони заступлять на конвеєр, ми будемо запускати спеціальне навчання грамотного використання їх», - каже медичний директор центру медицини катастроф Скоробогач Станіслав.

Виробник сподівається, що його пристрій збереже здоров’я тих, хто зараз на передовій у війні із пандемією.



Переглядів: 3337
Поширень: 0

Останні новини