Сергій Моргунов прокоментував ситуацію щодо спалаху коронавірусу в кардіоцентрі

Сьогодні, 17 липня, під час традиційного онлайн-брифінгу, міський голова Сергій Моргунов розповів про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у кардіоцентрі. Він повідомив, що в медичному закладі хворобу виявили у 11 медичних працівників та 10 пацієнтів. А також розповів про загальну ситуацію по захворюваності на COVID-19 у місті. 

Очільник міста повідомив, що спочатку коронавірус виявили у медичної сестри. Після чого одразу було змінено маршрут пацієнтів по наданню екстреної кардіологічної медичної допомоги – людей почали доставляти в обласну лікарню ім. Пирогова. 

«Також було проведено обстеження всіх співробітників та пацієнтів, що перебували у кардіоцентрі. Станом на 16 липня обстежено 222 людини. Коронавірус виявлено у 21-му випадку: захворіло 11 медичних працівників та 10 пацієнтів. Серед медичних працівників коронавірус виявлено в одного лікаря, у вісьмох медичних сестер та у двох санітарок. Пацієнти кардіоцентру з негативними результатами ПЛР виписані додому під нагляд сімейних лікарів. Пацієнти з позитивними ПЛР та наявністю клінічних проявів коронавірусної інфекції госпіталізовані в інфекційне відділення міської клінічної лікарні №1. Без клінічних ознак – виписані під нагляд сімейних лікарів», - повідомив міський голова Сергій Моргунов

15 липня в закладі працювала комісія у складі представників обласного лабораторного центру, міського та обласного департаментів охорони здоров’я. Варто зазначити, що кардіоцентр надає не лише планову, а й екстрену медичну допомогу. Тому передбачити майбутній інфаркт, а перед тим обстежитись на коронавірус не може ніхто. А швидкі тести не завжди показують COVID-19. Наразі ситуація у закладі під контролем, і після завершення протиепідемічних заходів кардіоцентр відновить роботу.

Варто зазначити, що з початку епідемії у Вінниці зареєстровано 1248 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом, з них 107 випадків у дітей. 1002 людини – одужали, з них 92 – діти, 176 – медичних працівників.

«На жаль, у Вінниці зберігається напружена ситуація по захворюваності на коронавірус. За останній тиждень зареєстровано 82 випадки.  При нормативному показнику не більше 30. За сьогодні маємо +17 випадків. На превеликий жаль, є уже 21 летальний випадок від COVID-19.  Станом на сьогодні хворіє – 225 вінничан, з яких 15 дітей. На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 46 вінничан», - додав Вінницький міський голова Сергій Моргунов

Наразі в реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні №1 перебуває 10 пацієнтів, з них: 6 з COVID-19, стан їх стабільно важкий. 4 пацієнти – перебувають на апаратах для підтримки дихання (Сіпап), 2 – на кисневій терапії. 

У Вінниці проведено 8636 досліджень ІФА. Виявили 240 позитивних імуноглобулінів. По типах, це: А – 1 результат, М – 47, G – 214. Всі позитивні випадки антитіл М та А направляються на ПЛР дослідження.




Переглядів: 2157
Поширень: 0

Останні новини