«Увага! Спецсигнал». У Вінниці перевіряли, чи пропускають водії карету швидкої

Вінничанка заплатила 510 гривень штрафу за те, що не надала перевагу у русі кареті швидкої допомоги. Протокол про порушення склали у рамках акції «Увага! Спецсигнал».

Висока швидкість, увімкнута сирена та супровід патрульних. В таких умовах сьогодні містом їздила швидка. Три попередження та 510 гривень штрафу: вінницьких водіїв навчали культурі поведінки на дорозі, коли поряд їде спецтранспорт з увімкненими звуковими та світловими сигналами. Вінниця долучилась до всеукраїнської акції «Увага! Спецсигнал». Спецоперацію провели патрульні поліцейські разом з бригадою екстреної медичної допомоги.

«Водії часто ігнорують правила надання переваги у русі «швидкій» чи пожежній техніці, коли ті мчать на виклик з увімкненими сиренами та «маячками». Тому ми двічі на рік долучаємось до акції, щоб нагадати та навчити водіїв бути відповідальними, людяними та виконувати правила дорожнього руху», - каже старший інспектор патрульної поліції Віктор Постоловський.

Так, у супроводі 3-х патрульних машин, карета швидкої проїхалась спершу Київською. На ділянці дороги біля лікарні зупинили водійку іномарки, яка не пропустила швидку.

«Ми просто хотіли провести з водійкою профілактичну бесіду, але жінка переконувала, що їхала за правилами. Тож, правила дорожнього руху довелось пояснювати в другий спосіб. За дане правопорушення Кодексом про адміністративні правопорушення передбачено штраф 510 гривень», - розповідає інспектор відділу безпеки дорожнього руху Олександр Букатару.

Під час перевірки більшість водіїв з повагою ставились до автомобіля швидкої медичної допомоги з ввімкненими спецсигналами та давали можливість вільного проїзду по вулицях міста.

Проте, траплялись випадки коли водії неуважно стежили за дорожньою ситуацією та не одразу помічали спецтранспорт. Так, на Немирівському Шосе, водій ВАЗу визнав, що вчинив не правильно. Пообіцяв більше не порушувати. З ним патрульні провели профілактичну розмову та нагадали про відповідальність.

«Ми часто зустрічаємось з байдужістю водіїв, коли в нас в машині людина, що потребує екстреної допомоги лікарів, а вони просто ігнорують звукові сигнали. Людям варто задуматися, що на місці пацієнта швидкої може бути хто завгодно, і ніхто від цього не застрахований», - розповідає лікарка швидкої Яна Скоробагач.

Управління патрульної поліції Вінниці нагадує, право на перевагу в русі мають автомобілі швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб та поліції. Побачивши машину з увімкненим сигналом, необхідно дати їй дорогу, бо згаяні хвилини можуть вартувати людське життя.



Переглядів: 3018
Поширень: 0

Останні новини