Маршрутки 30 А і 30 Б з’єднають місто з селами Щітки та Писарівка

Сьогодні виконком міської ради прийняв рішення про запуск двох нових напрямків маршрутних таксі. Маршрутка 30 А їздитиме від площі Перемоги до села Щітки. А 30 Б возитиме пасажирів від площі Перемоги до села Писарівка. З проблемою щодо необхідності покращення сполучення між цими селами та Вінницею до мерії обласного центру звертались місцеві мешканці Щіток та Писарівки. Міський голова Сергій Моргунов доручив профільним службам опрацювати це питання і якомога швидше знайти варіанти його вирішення.

У рамках обговорення Стратегії Вінницької міської ОТГ до 2030 року представники міської ради зараз проводять зустрічі з громадами, які об’єднаються з Вінницею. На місцях вони спілкуються з мешканцями та обговорюють питання, які найбільше турбують людей.

Під час такого обговорення із жителями Щіток та Писарівки люди піднімали питання про автобусне сполучення між Вінницею та цими селами. Адже багато місцевих мешканців працюють у місті та щодня їздять до Вінниці. Заступник міського голови Микола Форманюк розповів, що міський голова Сергій Моргунов доручив опрацювати це питання і знайти варіанти його вирішення.

«Сьогодні виконком міської ради прийняв відповідне рішення про створення двох нових автобусних маршрутів загального користування в режимі маршрутного таксі. Маршрутка 30 А (площа Перемоги – с. Щітки) курсуватиме за таким напрямком: просп. Коцюбинського – площа Привокзальна – вул. Лебединського – Немирівське шосе - с. Щітки. А маршрутка 30 Б  (площа Перемоги – с. Писарівка) возитиме пасажирів таким чином: просп. Коцюбинського – площа Привокзальна – вул. Лебединського  – Немирівське шосе – с. Писарівка», – каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Михайло Варламов.

По кожному з цих маршрутів курсуватиме по три автобуси приватних перевізників. Маршрути будуть інтегровані в систему перевезень громадським транспортом міста. Тимчасово до завершення усіх процедур, передбачених регуляторною політикою, тариф буде встановлено в розмірі 6 грн за одну поїздку.



Переглядів: 7904
Поширень: 0

Останні новини