Вінницький ляльковий театр повернувся з благодійних гастролей, які проходили у прифронтовій зоні

Сьогодні, 31 серпня, у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  ОДА відбулась прес-конференція, присвячена  підсумкам проведення гастролей у Донецькій та Луганській областях за участю акторів Вінницького академічного обласного театру.

У прес-конференції взяли участь: директор Вінницького академічного обласного театру ляльок,  заслужений працівник культури України Михайло Байдюк; головний режисер Вінницького академічного обласного театру ляльок, заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн; голова Вінницької філії  громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій», директор творчого волонтерського об’єднання «АРТ-ДЕСАНТ»  Олег Білик та актриса театру, заслужена артистка України Олена Андрушко.

Нагадаємо, що благодійна акція відбулась напередодні 81-го театрального сезону, а також в рамках відзначення Дня незалежності України. Протягом 13 – 24 серпня вінницькі лялькарі відвідали села та селища прифронтової зони у напрямку з півночі на південь – від станиці Луганської до м. Маріуполя. Тож юні глядачі мали можливість переглянути вистави казок «Півтори жмені» Н. Осипової та «Веселе мишеня» Ю. Чеповецького.

Гастролі проведено з метою зміцнення культур різних регіонів України та організовано у співпраці з Вінницькою філією ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій», члени якої супроводжували акторів під час гастрольних заходів.

Під час прес-конференції організатори благодійного заходу поділилися власними враженнями від проведених гастролей у прифронтовій зоні та розповіли про основні труднощі, які траплялися під час проведення акції. За словами Михайла Байдюка, протягом 13 – 24 серпня вінницькі лялькарі продемонстрували 24 вистави, які відвідали близько 4 тис. дітей Донеччини та Луганщини. 

Варто підкреслити, що такі гастрольні заходи відбулися вперше. Крім цього, за сприяння організаторів та учасників благодійних гастролей, мешканцями Вінниччини було зібрано подарунки (іграшки, пізнавальні ігри тощо) для юнаків та дівчат з прифронтової зони.

Під час прес-конференції Олександр Свіньїн акцентував увагу на впливі мистецтва, що має важливе значення для формування свідомості молодого покоління. У свою чергу, Олена Андрушко підкреслила важливе значення благодійних гастролей і також поділилася власними враженнями від проведеної акції.

Варто підкреслити, що учасники гастролей отримали значну кількість грамот та подяк від громад, які вони відвідали. 

На думку організаторів, благодійна акція є вкрай необхідною для наших співвітчизників, адже мистецтво лялькового театру ґрунтується на принципах загальнолюдських духовних цінностей, що сприятиме миру і злагоді в Україні.  



Переглядів: 2473
Поширень: 0

Останні новини