Між Вінницею і Келецьким технологічним парком підписано Угоду про співпрацю

Влада Вінниці продовжує роботу по створенню у місті муніципального інноваційно-технологічного парку. Це буде перший в Україні комунальний заклад, який стане партнером для бізнесу та допомагатиме йому розвиватись, незалежно від того, чи це починаюче підприємство, чи діючий бізнес. 

У цьому процесі Вінниця спирається на досвід Келецького технологічного парку, який успішно функціонує вже протягом 10 років. З нагоди цього символічного ювілею на його території відбулась міжнародна конференція «Створення умов для розвитку підприємництва – перспективи та виклики. 10 років Келецькому технологічному парку». Участь у ній взяла і делегація з Вінниці на чолі із міським головою Сергієм Моргуновим. В рамках конференції відбулось підписання Угоди про співпрацю між Вінницею та Келецьким технологічним парком. 

"Оскільки Технопарк Кельце був натхненником ідеї створення Вінницького інноваційно-технологічного парку, ми і в подальшому сподіваємось на розвиток співпраці. Ми вже визначились з місцем розташування парку, і я впевнений, що Меморандум про співпрацю з Технопарком Кельце, який ми  підписали, стане запорукою успішної реалізації цього амбітного проекту”, - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Для вінничан знайомство з роботою Келецького технопарку розпочалось ще в 2013 році. Тоді й стартувала робота з підготовки концепції створення бізнес-інкубатора та технологічного парку у Вінниці. 

Технопарк Кельце підтримав Вінницьку міську раду в комплексній підготовці та розробці необхідних документів для будівництва бізнес-інкубатора та технологічного парку. Ідея полягала у створенні конкретної дорожньої карти, яка дозволить українській стороні ефективно реалізовувати завдання. Концепція технологічного парку полягає в тому, щоб підтримати бізнес на усіх етапах розвитку – від ідеї до становлення справи. 

Додатково:

Келецький Технопарк був створений у 2008 році за підтримки Європейського Союзу. Його площа поділяється на дві області економічної діяльності: технологічний інкубатор та технологічний центр. Технопарк пропонує 20 га повністю розвинених інвестиційних площ.




Переглядів: 2729
Поширень: 0

Останні новини