Ігор Тулій, районний керівник «АТБ»: «Чемпіон не той, хто ніколи не програвав, а той, хто завжди знаходить сили встати та продовжити знову»

Компанія «АТБ» сьогодні є не тільки основним постачальником гарантовано якісних продуктів для мільйонів громадян України, але й найбільшим роботодавцем у галузі. Щорічно мережа відкриває близько сотні нових супермаркетів, а п'ять-сім тисяч наших співгромадян одержують можливість працевлаштуватися, зайнятися улюбленою справою, мати конкурентну зарплату, розвиватися, робити успішну кар'єру в команді лідерів. Для багатьох торговельна мережа «АТБ» стає першим місцем роботи. Через якийсь час вони усвідомлюють, що для них це більше, аніж просто робота – це покликання, стиль життя.

Один із таких співробітників «АТБ» – житель Вінниці Ігор Тулій, який вісім років тому влаштувався продавцем у супермаркет цієї мережі. Завдяки своїй працьовитості та завзяттю він зумів піднятися кар'єрними сходинками до посади районного керівника. Про свою роботу, життя та захоплення Ігор Тулій розповів нам у невеличкому інтерв'ю.

Ігорю Анатолійовичу, ви прийшли в «АТБ» у 2012 році, коли Україна приймала чемпіонат Європи з футболу, курс гривні був міцним, у суспільстві панувало відчуття стабільності та спокою. Розкажіть, як ви вирішили працевлаштуватися сюди? Якими були очікування?

– Посада продавця-консультанта у вінницькому «АТБ» – це моя перша робота.  Я закінчив педагогічний університет за фахом «Фізичне виховання». Зізнаюся, не планував робити кар'єру в галузі роздрібної торгівлі. Просто мені, як і багатьом українцям, потрібна була робота, потрібні були кошти для життя. Крім того, мені було дуже зручно –  магазин № 545, у який я влаштувався, був неподалік від мого будинку.

– Знаю, що перше підвищення ви одержали буквально через півтора місяця роботи…

– Так, це правда.  Наш супермаркет перевели на цілодобовий графік роботи, і потрібен був адміністратор торгового залу. Мені запропонували спробувати. Я роботи не боюся, до того ж це чудова можливість розвиватися, вивчити  щось нове. Плюс тоді я усвідомив, що «АТБ» піклується про своїх співробітників – мене направили на навчання у власний учбовий центр компанії, розташований у Києві. Повернувшись, я одержав нову посаду.  Розумів тоді, що впораюсь і все зможу.

– Що стало поштовхом до подальшого розвитку та кар'єрного зростання?

– Пропрацювавши трохи більше року адміністратором торгового залу, я вирішив спробувати свої сили на посаді заступника керівника магазину. Це було моє свідоме рішення. Як людина енергійна я прагнув розвиватися. Компанія надала мені таку можливість. Вивчив теорію, успішно здав тести –  і одержав нову посаду.

– Ритейл вимагає від людей максимальної самовіддачі. Як вдалося освоїти на практиці більш серйозну адміністративну роботу?

– Скажу так: я старанно трудився, намагався робити все якнайкраще, вдосконалювався. Мої успіхи помітили – чотири рази мене визнавали кращим заступником керівника «АТБ» усього  району. Одержував премії. Таке ставлення завжди тішить: тобі допомагають, заохочують твій розвиток, отже, розуміють і цінують тебе.

Потім у 2017 році я став керівником магазину, а через ще три роки одержав посаду районного керівника.

– Скажіть, як пройшли ці вісім років, протягом яких ви працюєте в «АТБ»?

– Цікаво, пізнавально, захопливо. Познайомився з новими людьми, одержав новий досвід. Працівники нашої компанії не просто колеги, а друзі – одна велика команда. Командний дух допомагає та надає сил.

Я багато років займаюся футболом. Мені дуже приємно, що «АТБ» підтримує та заохочує наші спортивні ініціативи. У нас проводилися змагання з футболу серед представників різних регіонів. Зустрічалися з командами з Житомира, Києва…

– Яку позицію на поле ви займаєте?

– Я захисник. Але був і капітаном команди.

– Які настанови давали своїй команді?

– У спорті, як і на роботі, важливо додати людям впевненість у своїх силах. Добре слово дуже багато значить для кожного. Я завжди намагався мотивувати свою команду, тоді все вийде, ми все зможемо.

– Вигравали?

– Виходили на друге й четверте місця. Але важливо, що тих, хто програв у подібних змаганнях, просто немає, адже фактично ми всі одна команда.

– А що для вас у принципі означає програш у футболі? Це неприємно чи є привід зробити певну роботу над помилками, щось переосмислити?

– Справжній чемпіон, лідер, успішна людина – це аж ніяк не той, хто ніколи не помиляється та не програє. Це насамперед той, хто впавши, знаходить у собі сили піднятися та продовжити свою справу, довести м'яч до воріт. Недаремно говорять, що на помилках люди вчаться. Саме такі невеликі падіння загартовують наш характер, роблять нас сильнішими, досвідченішими, мудрішими. Це стосується і спорту, і кар'єри, і будь-яких інших аспектів життя.

– Маєте динамічну роботу, як ви відпочиваєте?

– Дуже люблю риболовлю. Люблю усамітнитися з вудочкою на природі, стежити за поплавцем. Це допомагає трохи відволіктися, подумати про все, набратися сил для нових звершень.


Переглядів: 3661
Поширень: 0

Останні новини