На Вінниччині стартував ІІІ обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Подільський медичний екстрим – 2018»

6 вересня, в м.Бар відбулось урочисто відкрито ІІІ Вінницький обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Подільський медичний екстрим – 2018», який проводитиметься в Барському районі.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олена Житанська підкреслила, що розвиток екстреної медичної допомоги є одним із найбільш важливих завдань для держави. Також значну увагу цьому питанню приділяють на Вінниччині, адже на сьогодні в системі  екстреної медичної допомоги області працюють близько 1700 осіб, щоденно чергують близько 115 бригад ЕМД.

У рамках проекту «Час на допомогу», протягом 2012-2016 років на Вінниччині було створено унікальну систему диспетчеризації. Так, минулого року коштом обласного бюджету в розмірі 9,5 млн грн було забезпечено належне додаткове центральної оперативної диспетчерської Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що надало можливість повністю підключити населення області до системи. Це також надає можливість прискорити процес прийому викликів від населення, забезпечити їх обробку та оперативно реагувати на них. Крім цього, робота в напрямку поліпшення матеріально-технічної бази закладів ЕМД триватиме, що передбачено обласною Програмою «Розвиток системи екстреної медичної допомоги Вінницької області до 2020 року». На завершення виступу Олена Житанська побажала учасникам чемпіонату успішного виконання конкурсних завдань та вагомих здобутків у професійній діяльності.

Під час заходу головний лікар Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза підкреслив, що представники системи екстреної медичної допомоги Вінниччини можуть слугувати взірцем для колег з інших областей, адже активно застосовують  у своїй роботі різноманітні передові методи надання допомоги хворим на догоспітальному етапі. Зокрема, саме вони першими в Україні впровадили протоколи диспетчеризації, тож тепер мають можливість ділитися досвідом. Анатолій Пірникоза також зауважив, що обласна влада всебічно сприяє розв’язанню питань щодо забезпечення розвитку системи екстреної медичної допомоги Вінниччини. Зокрема, на виконання завдань вищезазначеної обласної програми заплановано виділити загалом 335 млн. грн.

Головний лікар Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також звернувся зі словами вдячності очільникам району та міста за вагоме сприяння в підготовці та проведенні на теренах Барського краю ІІІ обласного чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги «Подільський медичний екстрим – 2018».

Також під час заходу священики різних конфесій звершили спільну молитву за фахівців екстреної медичної допомоги, за успішний порятунок ними людських життів, а також освятили машини екстреної медичної допомоги.

Цього ж дня в Бару відбулась науково-практична конференція «Реалізація сучасних підходів в наданні екстреної медичної допомоги», а в навчальних закладах міста учасниками чемпіонату були проведені майстер-класи з надання домедичної допомоги для учнів. Також бригади екстреної швидкої допомоги змагалися у професійній майстерності, виконуючи різноманітні конкурсні завдання.



Переглядів: 4621
Поширень: 0

Останні новини