На Вінниччині відбулася відправка оперативного резерву першої черги

13 вересня 2018 року на базі Вінницького обласного військового комісаріату відбулася відправка команди резервістів оперативного резерву першої черги. Військові будуть проходити навчання у місті Миколаїв.

Перші два тижні воїни будуть займатися підвищенням рівня індивідуальної фахової підготовки. Лише після цього на протязі другої половини місяця вони будуть відпрацьовувати елементи бойового злагодження у складі підрозділу. В той же час відбудеться вихід на полігони. Тривалість навчань складає біля 30 діб.

Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності до військового звання, за результатами виконання програми підготовки. Крім того, здійснююється виплата добових.

Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві (із розрахунку до двох мінімальних прожиткових мінімумів на місяць).

Крім цього, громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу.



Переглядів: 2453
Поширень: 1

Останні новини