У рамках державної програми у Вінниці покращують матеріально-технічну базу шкіл

Цього року Міністерство освіти і науки спільно з Мінцифри мають забезпечити понад 60 тисяч вчителів якісними обладнанням. 

Вінницькі вчителі до кінця року мають отримати 141 ноутбук. 

До кінця року вінницькі вчителі отримають 141 ноутбук 

Про це "Місту над Бугом" розповіла директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко.  

«Відповідно до формули і до листа роз’яснень, які є до цієї постанови, у Вінницькій міській територіальній громаді було визначено 13 закладів, які потребують, дозакупки ноутбуків, щоб успішно проводити дистанційний навчальний процес. Це 7 шкіл безпосередньо у Вінниці та 6 шкіл на приєднаних територіях - загалом 141 ноутбук. Співфінансування 70% державних коштів і 30% коштів міської територіальної громади»

 - розповіла директорка департаменту освіти. 

Проте, за словами Оксани Яценко, наразі тендерні  процедури закупівлі на рівні держави - зірвані, тому  очікують проведення нового тендера,  тож ноутбуки вчителі  отримають  ближче до кінця року: 

«Заплановано, але, наразі, нажаль тендерні процедури, які повинні проводити обласні департаменти освіти, мінцифри і міносвіти зірвані і буде оголошено новий тендер, тому коли ми очікуємо прихід ноутбуків в листопаді або грудні. Але цей навчальний рік, гадаю, буде теж з сюрпризами, ми не будемо вчитися постійно офлайн, я думаю, що ми будемо застосовувати й змішану форму навчання і вони дуже знадобляться нашим школам в успішному проведенні навчального процесу»

 - додала пані Оксана. 


Теги: освіта

Переглядів: 2510
Поширень: 2

Останні новини