Цьогоріч у Вінниці відремонтували 15 дворів

Відремонтованих дворів у місті щороку стає все більше.  Цього року вдалося оновити 15 прибудинкових територій у різних куточках Вінниці. Тут оновили тротуари, зробили вимощення навколо будинків, бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення. 


Про це повідомила Вінницька міська рада

Також на умовах співфінансування на прибудинкових територіях встановлюють лавочки, облаштовують паркувальні місця тощо. 

Цього року капітально відремонтували прибудинкові території за адресами: просп. Космонавтів, 41 та 43, пров. Комунальний, 5, вул. Гоголя, 6а, вул. Івана Миколайчука,19, вул. Антонова, 58, просп. Космонавтів, 24, вул. Порика, 3, просп. Юності, 77, просп. Юності, 79, просп. Юності, 81, вул. Оводова, 13, вул. Грушевського, 66, вул. Ващука, 7 та вул. Грибоєдова, 10. 

«Коли формувався проєкт міського бюджету на 2021 рік, то враховуючи виклики пандемії коронавірусу, ми давали заявку по мінімальній потребі. І внесли у план цього року комплексний ремонт 8 прибудинкових територій.  Але в ході ремонтних робіт виявилось, що багато мешканців висоток прагнуть, щоб подвір'я біля їхнього будинку було облаштоване. Вони згодні долучатися до міської програми дольової участі, за якою 70% робіт фінансує міська рада, 30% – співвласники багатоповерхівок. Коли є ініціатива від людей – її треба підтримувати. І наразі ми відремонтували 15 прибудинкових територій»

- повідомив директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман. 

Варто зазначити, що за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке цьогоріч проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), Вінниця є лідером серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок. 



Переглядів: 2867
Поширень: 0

Останні новини