Страви подільської кухні поїдуть в Бургундію

Вперше у виставковій історії Бургундії з'явиться Україна. Серед представлених виробників чотири буде вінницьких.

Про це повідомила Вінницька міська рада.

Вінниця та Діжон розпочали співпрацювати ще у 2019 році.
В меж співпраці створили вінницький агрохабу та агрокластер. 

Паралельно обговорювали питання представлення вінницької та подільської кухні для французької аудиторії, яка високо цінує свою гастрокультуру й одночасно любить відкривати нові смаки та враження. 

Міжнародна виставка-ярмарок «Foire de Dijon» пройде з 30 жовтня по 11 листопада у місті Діжон. Вона входить до п'ятірки найбільших ярмарків у Франції. Щорічно її відвідують 160 000 гостей.

Вперше в її історії до участі запросять Україну. Органічні продукти харчування, вино, медові алкогольні напої, наливки, гончарні вироби (бубнівська та барська кераміка з Поділля), Петриківський розпис, писанки та вишиванки – все це протягом тринадцяти днів буде представляти український стенд UA Taste на виставці-ярмарку «Foire de Dijon».

Вінницька міська рада виступає партнером українського павільйону та підтримує участь вінницьких компаній у цій виставці. Серед учасників стенду будуть:

- Винний дім Гігінеішвілі;
- Вінницька харчосмакова фабрика;
- Гончарна майстерня «Етночари»;
- Вінницька крамниця «Наливки зі Львова».

«Вінниця – столиця одного з найпотужніших аграрних регіонів України та Східної Європи. Наші переваги можна використати для створення доданої вартості за рахунок якісної сировини, унікальних технологій, рецептури та форм подачі. Економіка може отримувати чималі надходження за рахунок фестивальної, ярмаркової та туристичної діяльності, як це працює у Франції, і, зокрема, в Бургундії. Модель гастротуризму, яку втілюють у Діжоні, можна вдало реалізувати і у Вінниці. Ми вже переймаємо цей досвід і запрошуємо французьких експертів для підвищення туристичної та інвестиційної привабливості Вінниці. А участь у діжонському ярмарку допоможе нашим підприємцям успішно просуватися на зовнішні ринки та популяризувати українську культуру і виробництво у світі»

- зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.


Теги: виставки

Переглядів: 2658
Поширень: 0

Останні новини