МОЗ затвердило сезонне меню для дітей у садочках

МОЗ затвердило сезонне меню для дітей у дитячих садочках віком від 1 до 7 років. До розробки також долучали департамент освіти Вінницької міськради і завідувачів та медсестр вінницьких дитсадків. 

Чотирьохтижневе сезонне меню на зимовий період рекомендують використовувати для організації триразового харчування дітей.

Про це повідомляє МОЗ.

«Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів. ВАЖЛИВО: в разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби», - йдеться в повідомленні.

Затверджений перелік страв також можна використовувати як базу для чотирьохтижневого меню в інші пори року, проте з використанням сезонних продуктів.

Меню триразового харчування розробили на щодень.

Приклад затвердженого меню на понеділок першого тижня:

Сніданок: морква тушкована з чорносливом; суп молочний з макаронами; фрукти (яблука); сік апельсиновий; хліб цільноозерновий з сиром твердим.

Обід: суп із цвітною капустою зі сметаною; рибна паличка з яйцем; каша гречана суп із цвітною капустою зі сметаною розсипчаста; фрукти (банани), хліб цільнозерновий.

Вечеря: капуста тушкована; котлета рублена з м'яса курки; каша рисова розсипчаста; фрукти (яблука); молоко кип’ячене.

Меню на понеділок другого тижня:

Сніданок: салат морквяно-яблучний з сиром твердим; локшинник з фруктами; Соус ягідний (вишня заморожена); кисіль молочний.

Обід: суп-харчо; рулет рибний; рагу овочеве з кашею; фрукти свіжі (банани); чай (трав'яний); хліб житній з твердим сиром.

Вечеря: зрази рисові з овочами; биточок рублений з м'яса курки паровий; соус сметанний з томатом; хліб цільнозерновий.

Нагадаємо, днями у Вінниці ввели в експлуатацію новий корпус садочка №16, що по вулиці Миколи Зерова, 12. Це єдиний дошкільний заклад у місті, що має спеціальний кухонний ліфт для подачі їжі, так званий “німий офіціант”.



Переглядів: 3079
Поширень: 0

Останні новини