У Вінниці обговорили важливість сплати податків під час воєнного стану

Засідання ради підприємців Вінниці відбулося вчора, 28 березня. Андрій Очеретний від імені міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради, подякував підприємцям, за те, що кожен з них за 33 дні війни зробив все можливе у своїй сфері.

«Кожний бізнес працює над тим, щоб Збройні Сили України, Територіальна оборона, внутрішньо переміщені особи, а також заклади медицини отримали те, що їм необхідно, - зазначив Андрій Очеретний. – Тут присутні підприємці, які з перших днів займаються гуманітарною допомогою, а також ті, хто прийняв внутрішньо переміщених осіб та допомагав з пораненими. Дуже класно та професійно спрацьовано. В такий час дуже важливо об’єднувати зусилля та допомагати один одному».

Також Андрій Очеретний розповів про те, як вінницькі підприємства відновлюють роботу. «Близько двох третин підприємств малого, середнього та великого бізнесу Вінниці вже задіяли 40-60% своїх потужностей. Робота в цьому напрямку продовжується», – зазначає заступник міського голови Андрій Очеретний. Для обговорення зібрали пропозиції з 50-ти підприємств різних галузей. Топ 3 потреби, які сформував вінницький бізнес і які будуть вирішуватись спільно з міською радою - це пошук додаткової робочої сили, соціальне забезпечення переміщених працівників та підбір відповідних приміщень.

До обговорення питань долучились директор департаменту фінансів Наталія Луценко, директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов. Щодо сплати податків пояснював заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Ігор Бондарь.

«Всі ми знаємо як постраждала економіка. Сплата податків потрібна, щоб захищати економічний тил. Наше підприємство заплатило податки на 10 днів раніше зазначеного терміну. Тож закликаємо й інших підприємців підтримувати економічний тил міста», - повідомляє депутат Вінницької міської ради та директор ТОВ «Зодчий» Тарас Ковальчук.

Також на засіданні йшлось про переміщення підприємств, які виявили бажання продовжувати свою роботу у Вінниці. Вінницька міська рада надає їм допомогу у межах своїх повноважень.


Теги: податки

Переглядів: 2662
Поширень: 0

Останні новини