Рада ЄС погодила план підтримки українських біженців

Рада Євросоюзу погодила план щодо підтримки українських біженців, а також країн ЄС, які приймають переважну більшість з них. Він складається з 10 пунктів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Цей план передбачає створення платформи ЄС з реєстрації всіх тих, хто прибуває та тих, хто подається на тимчасовий захист", — пояснила єврокомісар з внутрішніх справ Ільва Йоханссон за підсумками позачергового засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС і Шенгенської зони.

Зазначається, що зараз ця реєстрація проходить у межах кожної держави Євросоюзу, без обміну інформацією між національними системами. Також планується розробити заходи з протидії експлуатації українських біженців кримінальними угрупованнями. Крім того, у плані йдеться про прийом дітей, в тому числі тих, які прибули на територію ЄС без дорослих.

Раніше єврокомісарка із внутрішніх справ Йлва Йоганссон повідомила, що з початку російської агресії з України до Євросоюзу прибули 3,8 мільйона біженців, з яких половина — це діти. При цьому вона констатує, що до ЄС прибуває вже менше біженців, ніж раніше. Якщо раніше в пікові дні прибувало понад 200 тисяч людей, то зараз — 40 тисяч.


Теги: біженці

Переглядів: 2462
Поширень: 0

Останні новини