В Україні офіційно заборонили політичну партію «Опозиційна платформа - За життя»

20 червня колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду завершила розгляд адміністративної справи №857/8/22 про заборону Політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Про це повідомляє пресслужба суду.

Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність Політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Крім того, у повідомленні йдеться, що кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Зазначимо, що раніше Уряд підтримав законопроєкт, який пропонує визначати правові наслідки ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад. Відповідний законопроєкт, розроблений Міністерством розвитку громад та територій України, схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 17 червня. Тепер країна очікує на рішення народних депутатів.

Зазначимо, що ОПЗЖ стала 11 партією, діяльність якої заборонено в судовому порядку.

Нагадаємо, що у Вінницькій обласній раді представлено 7 депутатів від партії ОПЗЖ. 17 березня фракція партії «Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ» в обласній раді саморозпустилась. У Вінницькій міській раді представлено 5 депутатів від партії «Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ».


Теги: заборона

Переглядів: 1308
Поширень: 0

Останні новини