Сергій Моргунов привітав випускників, які отримали найвищі бали за результатами Національного мультипредметного тесту

Максимальний результат у 600 балів, отримали 12 вінницьких випускників з української мови, історії та математики, які складали мультипредметний тест. Вчора вони отримали грошові премії міської ради у розмірі 20 тис. грн та книги «Директорія УНР у Вінниці у грудні 1918 р.» і «Пісні, як співали Ґрохольські з П’ятничан та Стрижавки на Поділлі».

Під час нагородження випускники спілкувались з міським головою Сергієм Моргуновим, заступницею міського голови Галиною Якубович та директоркою департаменту освіти міської ради Оксаною Яценко.

Попри війну та складні обставини, цього року вінницькі учні показали високі результати. У 2022 році зовнішнє незалежне оцінювання проводилось не з кожного предмету окремо, а у формі Національного мультипредметного тесту, що складався із завдань із трьох навчальних предметів (математика, історія України, українська мова).

За інформацією Вінницького регіонального центру якості освіти випускники закладів загальної середньої освіти Вінницької МТГ у 2022 році здобули 200 балів: з двох предметів найвищі результати отримали 34 учні, з найвищою кількістю за один предмет – 105 учнів, а абсолютну кількість балів - 12 учнів.

Найкращі результати показали учні Вінницького технічного ліцею - 26 випускників отримали 200 балів принаймні з одного предмету, Вінницького фізико-математичного ліцею - 20 випускників склали мультипредметний тест на 200 балів, а з Вінницького ліцею № 23 – 19 випускників набрали максимальну кількість балів.

За останні три роки у Вінниці кількість «200-бальників» постійно зростає. У 2019 році таких було чотири . У 2020 році - сім. У 2021 році - дев’ять. Цього ж року – 12 учнів отримали максимальний результат із усіх трьох предметів.

Під час зустрічі випускники розповіли, що найбільше мріють про завершення війни та вірять у швидку перемогу України. Вони також зазначили, що у Вінниці створені усі умови для здобуття якісної освіти.

Так випускниця КЗ «Вінницький ліцей №23» Єлизавета Фалінська розповіла, що незважаючи на усі виклики сучасного світу будь-то пандемія чи війна її викладачі у навчальному закладі, завжди докладали максимум зусиль задля високих результатів учнів. «Педагоги ділились з нами якісними ресурсами, цікаво та змістовно пояснювали будь-яку тему», - каже Єлизавела.

Молоді люди ділились своїми планами на майбутнє та якою бачать Вінницю.

«Школа дала розуміння, що цілеспрямована праця – це завжди запорука успіху, не тільки в навчанні, а й по життю», - каже випускниця КЗ «Вінницький фізико-математичний ліцей №17» Наталія Козак.

Очільник громади Сергій Моргунов висловив щиру подяку педагогам за здобуті школярами цінні знання, а батькам – за те, що протягом багатьох років наполегливо прищеплювали своїй дитині працьовитість, мотивували на досягнення високих результатів. Випускників же закликав відповідально обирати життєвий шлях.

«Ви діти Незалежної України. Пишаємося кожним. Спільно з такими завзятими, розумними та талановитими дітьми ми зможемо швидко відновити та розбудувати нашу країну. Для майбутнього України дуже важливо, щоб тут залишались молоді люди з високим рівнем знань, - говорить міський голова Сергій Моргунов. - Насправді професій багато, але дуже важливо в житті – знайти себе».



Переглядів: 1278
Поширень: 0

Останні новини