Наступної осені Вінницький ляльковий театр переїде в приміщення "Книжки"

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів зустріч із колективом обласного театру ляльок «Золотий ключик» в приміщенні актової зали адміністративної будівлі «Книжка». Саме в це приміщення восени 2019 року переїде обласний ляльковий театр і займатиме загальну площу 1300 м2 проти нинішніх 485 м2.

На зустрічі були присутні заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова постійної комісії обласної Ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження Андрій Ковальов та голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.

Андрій Гижко ознайомив учасників зустрічі з основними організаційними та юридичними питаннями, пов’язаними з облаштуванням нового приміщення театру.

«Всі наші зусилля спрямовані на те, аби в комфортних умовах розмістити ляльковий театр. На сьогодні найоптимальнішим рішенням для колективу та відвідувачів є розміщення лялькового театру в актовій залі адмінбудівлі «Книжка»,  яка  свого часу будувалася під кінолекторій, її внутрішнє планування передбачало створення кіноконцертної зали», - зазначив Андрій Гижко.

Коментуючи почуте під час зустрічі, директор Вінницького академічного обласного театру ляльок,  заслужений працівник культури України Михайло Байдюк зазначив, що в результаті зусиль обласної влади Вінниччина, нарешті, отримає сучасний ляльковий театр.

Актова зала «Книжки» – це основне приміщення театру, який, фактично, займатиме одне крило будівлі, де буде глядацька зала з окремим входом з боку паркової зони, на нульовому і першому поверхах розміщуватимуться каси, гардеробна та низка допоміжних акторських приміщень, на верхньому поверсі – складське приміщення та лялькова майстерня.

«Зараз у цих приміщеннях знаходиться архів Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. Архівні кімнати потребують певних умов освітлення, вентиляції та опалення. Ми клопотатимемо перед обласною Радою з проханням розглянути на комісії з питань комунальної власності перенесення архіву в вільний цокольний поверх цієї ж будівлі. Зараз там тривають ремонтні роботи за рахунок обласного бюджету», – повідомив Андрій Гижко. Він також наголосив, якщо все йтиме по плану, то обласний академічний театр ляльок розпочне театральний сезон у вересні 2019 року в новому сучасному, просторому та максимально зручному приміщенні.




Переглядів: 3631
Поширень: 0

Останні новини