Вінницькі студенти показали як майструють переносні сонячні електростанції для ЗСУ

Студенти і викладачі Вінницького технічного коледжу майструють переносні сонячні електростанції для потреб ЗСУ. Вдосконалена модель коштуватиме 12 500 грн. До збору необхідних коштів просять долучитися всіх небайдужих.  Наразі зібрано 5 тисяч грн, але для втілення проекту цього замало.

Унікальну підстанцю розробив студент групи 2ВЕ Олег Липитан.

“Ми просто трішки вдосконалили і підсилили попередню версію цієї моделі. Якщо в нас будуть кошти, ми зможемо збирати потужні пристрої, дозволять живити навіть холодильники у швидких допомогах ”, - розповів викладач фізики ВТФК Олексій Грабенко.

Портативна, але потужна підзарядка дозволить бійцям навіть в окопі підзарядити телефони, рації, повербанки, а також живити старлінки та інші пристрої розраховані на 220V.

“Тут дуже зручно заряджається акумулятор. Одразу від двох джерел - від сонячної батареї і від підзарядного пристрою.”- каже голова циклової комісії економіки і фінансів ВТФК Андрій Крисак.

ВІнницькі студенти закликають усіх охочих приєднатися до збору коштів: "Одна не випита чашка кави може перетворитися на переносну сонячну електростанцію для ЗСУ! Сильна армія та, яка має сильний тил!"

Фото та відео: фейсбук-сторінка Вінницького технічного фахового коледжу



Переглядів: 1169
Поширень: 1

Останні новини