Вінниця отримала першу партію тролейбусів Solaris Trollino 12 – Сергій Моргунов

Нещодавно у Вінницю прибула перша партія тролейбусів Solaris Trollino 12 з польського Любліна у кількості 10 одиниць.

Перед виходом на маршрути, тролейбуси пройдуть сертифікацію та державну реєстрацію. Спеціалісти проведуть технічний огляд та випробування, встановлять валідатори, бортові системи, пофарбують у традиційні кольори вінницького електротранспорту. Всього було закуплено 20 тролейбусів цієї моделі, якими буде замінена частина застарілих та енергозатратних тролейбусів ЗІУ-9.

«Польські тролейбуси не нові, але у гарному технічному стані. Для оновлення тролейбусного парку в нинішніх непростих умовах – оптимальний варіант за співвідношенням ціни та якості. Людей потрібно перевозити. І транспорт має бути енергоощадним – з огляду на ситуацію з електропостачанням», – написав на своїй фейсбук-сторінці Сергій Моргунов.

Тролейбуси мають низькополий кузов та обладнані пандусами. Також є місця для людей на візках та батьків з дитячими колясками. У порівнянні зі старими зразками ці тролейбуси мають кращу систему вентиляції та опалення. Місце для водія обладнане кріслом з пневматичною підвіскою та кондиціонером.

За повідомленням департаменту транспорту та міської мобільності, вінницькі водії попередньо пройдуть стажування у Польщі. Транспортне підприємство у Любліні, яке експлуатувало ці тролейбуси, також надасть програмне забезпечення та сервісну підтримку. 

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін каже, що основним завданням є заміна старих радянських тролейбусів ЗІУ-9, яким уже близько 40 років, оскільки вони вже морально та фізично застаріли.

"Раніше фахівці Вінницької транспортної компанії, під час візитів до Кельце, Польщі, на виставках транспорту, вже знайомилися з моделями Solaris Trollino 12, та відзначали їх хороші експлуатаційні характеристики", - говорить Андрій Сорокін.

Фото: Вінницький міський голова Сергій Моргунов; міська рада


Теги: транспорт

Переглядів: 1403
Поширень: 0

Останні новини