Вінницькі греко-католики та православні готуються відзначити Різдво 7 січня

Нещодавно у Вінниці відзначили Різдво за Новоюліанським календарем, 25 грудня. Поки що цей календар ще не затверджений  офіційно, тому 7 січня свято буде вдруге.

Напередодні у Вінниці відбулася нарада представників правоохоронних органів із членами ради церков і релігійних об’єднань.

За результатами наради було оголошено, що комендантська година з 00:00 до 05:00 не змінюватиметься. Тому, 6 та 7 січня служба буде тривати з 06:00 до 23:00. Поблизу храмів чергуватимуть правоохоронці, для забезпечення порядку залучать додаткові патрулі.

Як відзначатиме Різдво греко-католицька громада Вінниці

Парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Вінниця оприлюднила розклад святкових богослужінь.

Зокрема, 6 січня о 21:00 відбудеться Велике Повечір’я.  Наступного дня о 8:00 пройде літургія, а о 18:00 – Велика Вечірня.

Різдво 7 січня у Кафедральному соборі ПЦУ у Вінниці

Вінницько-Барьска єпархія також оголосила розклад Різдвяних заходів у Вінницькому Спасо-Преображенському соборі:

в п’ятницю, 6 січня – о 16:00 Велике повечір’я, рання; в суботу, 7 січня – Різдво Христове (за юліанським календарем): о 7 та 9 годині ранку – літургія, о 17:00 – розпочнеться всенічне бдіння; в неділю 8 січня – Післясвято Різдва Христового.

В Україні наприкінці минулого року глави УГКЦ та ПЦУ зустрічалися на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. Вони обговорили сучасну ситуацію у міжконфесійних взаємовідносинах і низку інших важливих питань. Предстоятелі Церков звернули велику увагу на можливу реформу церковного календаря. Це питання в Україні щороку стає все актуальнішим, особливо напередодні Різдва.

Нещодавно стало відомо, що предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній 7 січня звершить богослужіння з нагоди Різдва в Свято-Успенському соборі. Це буде перше богослужіння предстоятеля в Києво-Печерській Лаврі.



Переглядів: 1635
Поширень: 0

Останні новини