У Вінниці можуть зменшитися відключення світла на вихідні - Укренерго

У Вінниці та по всій території України у найближчі вихідні можуть зменшитися обсяги погодинних відключень світла. Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в етері телемарафону «Єдині новини».

«На вихідних очікується потепління і нам знову буде легше вкласти споживання у той наявний обсяг генерації, який ми маємо. Також ми зараз працюємо над тим, щоб витиснути з енергосистеми всі генеруючі потужності, які в ній потенційно є, і прискорити ремонти, щоб генерації ставало все більше», - зазначив Кудрицький. 

Нагадаємо, останнім часом обсяги знеструмлень на Вінниччині суттєво зросли. Цього тижня кілька разів задіювали екстрені вимкнення. Причиною є різке зниження температури, що призвело до зростання дефіциту потужності. Для забезпечення балансу в енергосистемі щодня до областей доводять ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00.

Наразі енергосистема не покриває споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію. Потужностей окупованої нині Запорізької АЕС вистачило б, аби у повній мірі покрити потребу в електроенергії.

Національна енергетична компанія, виробники та оператори систем розподілу постійно відновлюють пошкоджені об'єкти. Однак вінничан закликають із розумінням ставитися до ситуації та скорочувати енергоспоживання.

Тим часом, голова Міненерго Герман Галущенко вчора заявив, що Україна імпортує невелику кількість електроенергії з 1 січня 2023 року.

За яким графіком відбуваються знеструмлення на Вінниччині сьогодні, 12 січня - дізнайтеся тут.



Переглядів: 1307
Поширень: 0

Останні новини