Вінничанин крав донати на ЗСУ та гуманітарну допомогу, представляючись волонтером

Вінничанин привласнював собі благодійні кошти та гуманітарну допомогу, користуючись підробленими документами. Правоохоронці встановили причетність 25-річного мешканця Вінниці до 5 таких видпадків. Про це інформує ГУНП у Вінницькій області.

Відділ поліції № 1 Вінницького райуправління отримав цілу низку заяв від представників громадських організацій та благодійників. Люди скаржилися на те, що один із так званих волонтерів збирає гроші на власні потреби, прикриваючись при цьому допомогою ЗСУ. 

Використовуючи підробні документи, зловмисник, нібито передав автомобіль військовим, натомість користувався ним у власних цілях.

Слідчі встановили, що псевдоволонтер через соцмережі оголошував про збір коштів на спорядження та пальне для захисників. Чоловік отримав пальне від громадської організації, а збір не закрив. Всі отримані кошти витрачав на свої потреби. Ніяку допомогу військовим він не передавав.

Поліція виявила, що до скоєння цього правопорушення причетний чоловік, який є фігурантом ще по двох кримінальних провадженнях. Йдеться про підробку посвідчень водія та учасника бойових дій.

У вівторок, 24 січня поліцейські провели обшук за місцем проживання зловмисника. Під час нього у чоловіка вилучили документи з ознаками фальсифікації, медикаменти, зброю та набої, а також турнікети, павербанки і бронежилети.

За підробку документів чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі. 

Фото: Національна поліція



Переглядів: 1063
Поширень: 0

Останні новини