Сергій Моргунов взяв участь у бізнес-форумі «Швидке відновлення України»

У Вівторок, 31 січня, Сергій Моргунов взяв участь у роботі бізнес-форуму «Швидке відновлення України» у Люксембургу на запрошення організаторів. Захід провели задля залучення широких міжнародних інвестицій для відбудови повоєнної України. Про це написав міський голова на своїй сторінці.

Проходив Форум під патронатом офісу Прем’єр-міністра Люксембургу у співпраці із Торговою палатою Люксембургу та головними спонсорами: ArcelorMittal, Clearstream, Європейським інвестиційним банком та іншими. Участь у ньому взяли доповідачі з українського уряду та бізнесу, а також найбільші іноземні інвестори. Відкрили захід Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель та Глава Українського Уряду Денис Шмигаль.

«Обговорення – на найвищому рівні. Серед учасників форуму – прем’єр-міністри України та Люксембургу, інвестори та донори, урядовці та парламентарі, представники бізнесу. Під час панельної дискусії мав можливість поділитись баченням щодо подальшої трансформації країни та українських громад», – написав Сергій Моргунов.

На Форумі обговорювали ключові потреби повоєнної України та можливості для інвестування в різних сферах. Зокрема, йшлося про технології, інфраструктуру, енергетику, сільське господарство та продовольчу безпеку, людський капітал.

Міський голова акцентував на тому, що у першу чергу відбудова має стосуватися відновлення житла та модернізації енергетичної інфраструктури. Він також зазначив, що необхідно паралельно створювати безпечні та сприятливі умови для роботи бізнесу.

«Будь-яка інвестиція – це насамперед створення робочих місць. І для кожного працівника та його родини мають бути належні умови для життя – це якісна медицина та освіта, зручна інфраструктура, можливості для відпочинку. Тож ми маємо формувати сучасні екосистеми за європейськими стандартами, адже Україна рухається в ЄС у статусі кандидата», – написав Сергій Моргунов.

Також міський голова виразив упевненість, що саме завдяки потужній коаліції цивілізованих країн вдасться досягти швидкого та ефективного результату у відновленні України.

«Розуміємо, що чим більше триватиме ця несправедлива війна, тим більше часу і ресурсів буде необхідно, щоб усе відбудувати. Але ніщо, на жаль, вже не поверне втрачених життів. Продовжуємо боротьбу на всіх фронтах. Все буде Україна!» – написав Сергій Моргунов.


Переглядів: 1334
Поширень: 0

Останні новини