Як будуть вимикати світло в областях України 3 лютого

Через ракетні атаки в Україні зберігається суттєвий дефіцит потужності. Щодня НЕК «Укренерго» доводить до усіх регіонів ліміти споживання на добу. Стабілізаційні графіки відключення світла продовжують діяти в усіх областях. Якщо не дотримуватися лімітів, будуть застосовуватися екстрені відключення. Наразі режим аварійних вимкнень після масованої атаки 26 січня зберігається на Одещині.

Обленерго у Вінницькій, Львівській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, та інших областях публікують актуальні графіки відключення світла на офіційних сторінках та веб-сайтах. В одній із зазначених областей сьогодні, 3 лютого, світло вимикати не будуть. Всі деталі про те, як вимикатимуть електрику сьогодні - читайте далі.

Де не буде світла 3 лютого 2023 року

Київ та Київська область

Мешканцям столиці та області електроенергію вимикають 2-3 рази на день. Термін відключення світла не перевищує чотирьох годин поспіль. Графік має три позначення: наявність світла, ймовірні обмеження, або знеструмлення. Більше інформації про вимкнення світла можна дізнатися за цим посиланням.

Харківська область

На Харківщині планові відключення світла передбачають 12 черг споживачів. Графіки змінюються на початку кожного тижня.
Для того, аби зрозуміти коли будуть вимкнення слід відкрити посилання та обрати потрібну адресу (населений пункт, вулицю, тощо).

Одеська область

На території області все ще тривають екстрені відключення світла. Перевірити інформацію щодо поточних відключень можна тут.
В компанії ДТЕК зазначають, що в ніч з 2 на 3 лютого енергетики перепідключатимуть обладнання високовольтних мереж. Тому можлива відсутність електропостачання у Малиновскому районі міста Одеса та частині Одеського району області.
Робота над поверненням регіону до стабілізаційних графіків відключень триває.

Вінницька область

На Вінниччині діють погодинні відключення світла, а споживачів у області розподілено на три черги. Обленерго щодня доводить до вінничан не лише графіки відключення світла - на офіційній сторінці публікують добові ліміти та їх розподіл між усіма споживачами (критичною інфраструктурою, населенням, бізнесом)

Дніпропетровська область

Інформацію про стан енергопостачання у місті Дніпро та області можна перевірити за таким посиланням.

Львівська область

На Львівщині споживачі у графіках відключення світла розподілені на три групи. Знеструмлення абонентів відбуваються в різні дні тижня, за спеціальною системою. Подробиці – тут.

Сумська область

В АТ «Сумиобленерго» поширили допис про те, що на території регіону сьогодні, 3 лютого, відключень світла не буде. Водночас, сумчанам нагадали про важливість раціонального використання електричної енергії та почергового користування приладами.

Запорізька область

ПАТ «Запоріжжяобленерго» опублікувало графік відключення світла на 3 лютого. Повідомляють, що погодинні стабілізаційні відключення почнуться о 08:00 із першої черги (додаємо ілюстрацію).



У кожній із черг вимкнення світла будуть тривати по 4 години. Мешканцям області нагадують про можливу невеличку затримку, потрібну для прибуття фахівців обленерго до обладнання, і у випадку повітряної тривоги.

Полтавська область

Розклад вимкнень світла у споживачів із Полтавській області можна дізатися за таким посиланням. Цей графік буде дійсний на весь лютий місяць 2023 року. Електроенергію будуть вимикати одночасно в двох чергах: основної та додаткової, котру позначено а дужках.

Хмельницька область

АТ «Хмельницькобленерго» розподілило область на 6 черг. Відключення світла у них відбуваються поступово, як саме розподіляються потужності між жителями Хмельниччини – ТУТ.

У компанії зазначають, що: «Дозволена величина навантаження на п’ятницю, 03 лютого, трохи зросла. Отже, в періоди пікового навантаження відключення будуть одночасно охоплювати три черги, а не чотири.»

Тернопільська область

Приведений нижче графік відключення світла у Тернопільській області буде актуальним до 5 лютого включно.
Переконатися у відповідності адреси до графіків відключення світла можна за таким посиланням.

Луцьк та Волинська область

В компанії «Волиньобленерго» написали, що добовий ліміт на п'ятницю у становить лише 50% від величини, необхідної для області. Волинянам нагадують, що час початку відключення/увімкнення згідно графіка відключення світла може відрізнятися у межах 30-40 хвилин. Детальніше про знеструмлення за кожною адресою – ТУТ.

Рівненська область

Ознайомитися із графіками відключеннями світла на Рівненщині можна тут. Енергетики нагадують, що перевищення доведених до ПрАТ «Рівнеобленерго» лімітів може призвести застосування екстрених вимкнень світла.

Житомирська область

На Житомирщині діють три сектори та шість черг на відключення світла. Приведені нижче графіки дійсні до 6 лютого. Із більш детальною інформацією можна ознайомитися за цим посиланням.

Івано-Франківська область

Графік відключення світла від «Прикарпаттяобленерго» на 3 лютого виглядає так.

Детальніше про вимкнення електроенергії на Франківщині, групи черг та знеструмення за конкретними адресами – довідатися можна тут.

Інші області України

Стабілізаційні вимкнення діють і у решті областей. Дізнатися все про графіки відключення світла в областях України можна на сайтах: Миколаївобленерго, Чернівціобленерго, Чернігівобленерго, Закарпаттяобленерго, Черкасиобленерго.



Переглядів: 7595
Поширень: 14

Останні новини