Підприємствам Вінниці в 2022 році вдалося збільшити реалізацію

За період січня-листопада минулого 2022 року вінницьким підприємствам вдалося реалізувати промислової продукції на 32,5 млрд грн. При цьому вони продемонстрували зростання показників: це на 0,4 млрд (близько1%) більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Дані оприлюднює Вінницька міська рада.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, розповів, що найбільше реалізували вироблених харчових продуктів та напоїв, а також тютюнової продукції – 14,4 млрд грн, що становить 44,3% від усієї реалізації.

На другому місті опинилися підприємства, які займаються постачанням електроенергі, газу – 7,5 млрд грн (23,0%). На третьому – підприємства, що спеціалізуються на виробах з деревини, та виготовленню паперу, у тому числі й поліграфії; вони продали товарів на 4,0 млрд грн (12,5%).

Сукупна частка інших видів промислової діяльності у Вінниці склала трохи більше 20%. Насамперед, це виготовлення виробів з металу, гуми та пластмаси, хімічних речовин, а також виробів легкої промисловості.

Андрій Очеретний наголосив, що завдяки людям, які прагнуть працювати в Україні та роблять таким чином внесок в економіку, відбувається справжнє диво. Він додав, що Вінницька громада має неабиякий економічний потенціал.



Переглядів: 1157
Поширень: 0

Останні новини