Хто відповідає за якість теплопостачання в будинках пояснили у «Вінницяміськтеплоенерго»

Мешканців Вінниці в зимовий сезон цікавить питання: Хто відповідальний за розподіл та якість теплопостачання та гарячу воду в будинку? Відповідь дає КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Розподілом та якістю послуг опікується управляюча компанія, що обслуговує будинок. А «Вінницяміськтеплоенерго» забезпечує відповідні послуги на території до зовнішньої стіни будівлі. Компанія не обслуговує внутрішньобудинкові системи.

Технічне обслуговування, а також капітальний та поточний ремонти внутрішньобудинкових систем здійснюють співвласники, або залучені фахівці, яких уповноважує об’єднання співвласників.

Вінничанам нагадують, що за Цивільним кодексом України всі власники квартир є співвласниками спільного майна багатоквартирного будинку. Зокрема, таким майном є:

приміщення загального користування (у тому числі допоміжні); огороджувальні, несучі та несуче-огороджувальні конструкції дому; електричне, механічне, сантехнічне й друге обладнання всередині або поза будинком, що обслуговує більше 1 житлового чи нежитлового приміщення.

В тому числі, йдеться і про внутрішньобудинкову систему постачання гарячої води та тепла. Мережа починається від зовнішньої стіни будинку (окрім транзитних трубопроводів) до першої запірної арматури у квартирі абонента. Елеваторний вузол є також невід’ємною частиною внутрішньобудинкової системи. 

В «міськтеплоенерго» наголошують, що зобов’язання щодо належного утримання спільного майна покладено на кожного співвласника. 



Переглядів: 871
Поширень: 0

Останні новини