Вінниця знову буде зі світлом: що відбувається в енергосистемі

Сьогодні, 14 лютого, Вінниця знову буде зі світлом, не діє графік відключень. Напередодні АТ «Вінницяобленерго» повідомило, НЕК «Укренерго» не встановлювало обмежень на вівторок. 

Що відбувається у енергосистемі пояснили у Національній енергетичній компанії.

Дефіцит потужності поки що відсутній

Не дивлячись на те, що нещодавно розпочався робочий тиждень, і енергоспоживання зросло, дефіциту в енергосистемі наразі немає. Потужностей достатньо щоб забезпечити всі потреби у електроенерії, в тому, числі і у Вінницькій області.

В «Укренерго» зазначають, що в роботу після ремонту повернулися декілька ТЕС, тому збільшилося виробництво електроенергії. Також знову запрацював один з енергоблоків АЕС, який відремонтували в короткий термін.

Крім того, допомагає погода. З одного боку, через підняття рівня води, зараз інтенсивно працюють гідроелектростанції. З іншого – збільшився світловий день, що сприяє сонячній енергетиці. 

В компанії додають, що триває імпорт електроенергії з-за кордону (Словаччина). Загалом енергетики прогнозують суттєве покращення ситуації зі світлом в усій Україні.

Обмеження енергоспоживання на Вінниччині

Сьогодні до Вінницької області не доводили ліміт споживання. Відключення світла у Вінниці не буде вже третій день поспіль. Крім того, знеструмлення не плануються  і в інших регіонах. 

Лише на Одещині, через пошкодження мереж та інфраструктури задіюють графіки. Також у ДТЕК повідомляють, що на Київщині та Дніпропетровщині можливі стабілізаційні відключення світла, пов’язані з пошкодженнями на деяких енерговузлах.

Нагадаємо, що вчора у Вінницькій області у плановому режимі проводили вимірювання фактичного споживання. Такі заходи потрібні для встановлення нових лімітів. Детальніше про заміри та на що вони впливають можна прочитати ТУТ.

Попри відсутність графіків, сьогодні у Вінниці можливі ремонтні роботи та аварійні знеструмлення. Дізнатися чи будуть відключення за певною адресою можна за ПОСИЛАННЯМ.
 



Переглядів: 3940
Поширень: 6

Останні новини