Графік Великодніх богослужінь у Вінниці: коли у Кафедральному соборі будуть святити паски

Напередодні Великодня Вінницько-Барська єпархія ПЦУ оприлюднила графік богослужінь у центральному соборі Вінниці. Згідно із повідомленням єпархії, освятити паски у Вінниці у Спасо-Преображенському соборі можна буде у суботу 15-го та неділю 16-го квітня. 

Актуальний розклад Великодніх богослужінь

15 квітня, Велика субота:

8:00 –Часи, зображальні, вечірня з Літургією
11:00 – 21:00 – Освячення пасок
21:00 – Читання Діянь святих апостолів
23:20 – Полунощниця

16 квітня, Великдень:

00:00 – Пасхальна рання, Пасхальні часи, Божественна літургія, 
7:00 – Пасхальні часи, Божественна літургія, освячення пасок
16:00 – Пасхальне вечірнє богослужіння

У зв’язку із тим, що комендантську годину на Великдень у Вінниці не було скасовано, з 00:00 до 05:00 храм буде зачинено.

В СБУ у Вінницькій області закликають вірян не відвідувати масові зібрання, дотримуватися всіх правил безпеки, у тому числі, під час повітряної тривоги, а також не затримуватися на територіях храмів під час освячення Великодніх кошиків.

В ГУНП Вінницької області додають, що біля культових споруд на православний Великдень чергуватимуть поліцейські. Вінничан просять звертатися до правоохоронців при виявленні підозрілих об’єктів або людей. Для того, щоб богослужіння у Вінниці пройшли безпечно, поліція обстежить всі релігійні споруди.

Для тих, хто хоче уникнути можливих ризиків, або не має змоги відвідати богослужіння, на офіційних сторінках Православної церкви України, на YouTube-каналі ПЦУ, а також у етері національного всеукраїнського телемарафону з 23:00 відбуватиметься пряма трансляція Пасхальної ночі, із кафедрального Свято-Михайлівського Золотоверхого собору. 

Раніше ми розповідали, скільки коштує спекти домашню паску у Вінниці, та порівняли цю вартість із цінами на готову великодню випічку.


Теги: релігія

Переглядів: 7674
Поширень: 18

Останні новини