Національний тур «Кіно заради Перемоги!» на Вінниччині: мешканцям Тростянецької громади влаштували патріотичне свято

Покази українського кіно проходять з метою підтримки військовослужбовців, жителів громад та внутрішньопереміщених осіб. 

Цими вихідними в Тростянецькій громаді відбувся кінопоказ Національного туру «Кіно заради Перемоги!». Відвідувачі заходу, а це майже дві тисячі місцевих мешканців та гості, переглянули стрічки «Мирний-21» та «Захар Беркут». Обидва зняті на реальних подіях. Перший – сучасний на військову тематику, другий – історико-патріотичний.

Від червня й до жовтня спеціальний кіномобіль їздитиме військовими частинами, невеликими містами й селами, демонструючи українські стрічки.

Кінопокази Туру організовуються у партнерській співпраці Асоціації Дивись українське, Фонд "МХП-Громаді" та численними Силами Оборони України. Національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, компанії Deloitte в Україні, за сприяння Компанії «Вавілон», Громадської організації «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», окремих підрозділів Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine та Національна гвардія України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

«Загалом Національний тур «Кіно заради Перемоги!» триває 10 місяців поспіль та вже охопив 295 населених пунктів України. Для глядачів з різних куточків України організовано майже 1300 кінопоказів 48 повнометражних стрічок. Це вже III етап Національного туру «Кіно заради Перемоги!» розпочався 1 червня та триватиме 5 місяців», - розповідає Андрій Різоль, ініціатор Національного Туру, голова Асоціації «Дивись українське!».

За словами голови Тростянецької територіальної громади Людмили Червонецької,  Національний тур «Кіно заради Перемоги!»  - це знаменна подія для громади, адже право взяти участь у проекті надається самодостатнім і зразковим громадам.

«Вважаю що такі фільми, які сьогодні має можливість дивитись наша 25 тисячна громада, а це тринадцять старостинських округів, є необхідністю. В тому щоб кожен день утверджувати, що українці є, українці будуть. Українська нація завжди виборювала свою свободу і незалежність, здобуде Перемогу і зараз» - каже Людмила Червонецька. 

Завдяки команді Асоціації «Дивись українське» на екрані спеціального виїзного кіномобіля вдається демонструвати кіно у досить високій якості з потужним звуком – і це не залежно від місця та погоди.

«Кіно під відкритим небом – це круто!» - говорить з усмішкою, сидячи на доглянутому газоні, місцева мешканка Тростянецької громади Вікторія. 

Втілення проекту стало можливим завдяки партнерству реалізаторів туру з благодійним фондом «МХП-Громаді». Саме вони допомогли виготовити спеціальний кіномобіль, який дозволяє транслювати фільми просто неба.

«Як і раніше, «МХП-Громаді» втілює у життя багато проектів, спрямованих на розвиток громад. І один з таких проектів є національний всеукраїнський тур «Кіно заради Перемоги!», який спрямований на підтримку військових, ВПО та мешканців, які жили і залишаються жити в наших громадах», - коментує менеджерка національних проєктів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Світлана Мигаль.

Під час кінопоказу найбільше уваги від мешканців Тростянця отримав спеціальний гість - український актор, головний герой фільму Ахтема Сеітаблаєва “Мирний-21” Андрій Самінін.

«У фільмі я граю роль героя, досі діючого офіцера – начальника Держприкордонслужби. Граю роль великої людини, тому я дуже намагався не схибити», - коментує Андрій Самінін.

Щоб сфотографуватись з актором, учасники займали чергу. «Сьогодні здійснилась мрія мого сина, - говорить учасниця свята Світлана. – Він сфотографувався з улюбленим героєм». 

Цьогоріч проєкт відзначили на всеукраїнському та міжнародному рівнях. У січні «Кіно заради Перемоги!» став переможцем у ренкінгу соціальних ініціатив «Відповідальна країна» в номінації «Підтримка освіти та культури». А в березні отримав одну з найпрестижніших у світі нагород у сфері комунікацій – SABRE Awards. 

Мешканці громади з нагоди кінопоказу  організували у парковій зоні селища виставку-продаж робіт місцевих майстрів, майстер-класи, конкурси, розваги, спортивні змагання для дітей. Також Тростянецьким селищним комунальним Центром культури та дозвілля організовано концерт місцевих аматорів. Патріотично налаштовані учасники заходу жертвували фінансову допомогу на потреби ЗСУ.

Пам’ятаймо,  культура – це зброя масового ураження. І цей фронт українці тримають надійно!



Переглядів: 1568
Поширень: 1

Останні новини