День дитячої моди: принци і принцеси на подіумі у першому фестивалі Vinnitsa Fashion Week Kids

Цілий день повністю присвячений дитячій моді вперше відбувся у нашому місті під назвою Vinnitsa Fashion Week Kids. Для дітей, від 2 до 16, було презентовано одразу дев’ять різнопланових колекцій від сімох дизайнерів. Були і пишні святкові вбрання і зовсім повсякденні, але всі з цікавими деталями, що так подобались самим моделям. Свято дитячої моди відбулось у «Люди Fusion Place».

А передувала показам прес-конференція, яка відбулась у цікавому дитячому форматі: питання модельєрам ставили самі діти – юні журналісти з медіа-школи Юлії Андріянової. І цікавило їх так багато, наприклад, у що слід одягатись лісовим феям чи які кольори у дизайнера улюблені. Тим часом за лаштунками йшли останні приготування: макіяж, зачіски, тренування ходити по подіуму, все як у дорослих моделей, тільки ще більш хвилююче, особливо для батьків юних моделей.

Всі покази чергувались з виступами юних співаків чи танцюристів з числа талановитих моделей. А передувало показам розважальне шоу від «Шалена лабораторія». Та ось настав час, увімкнулись всі софіти і було об’явлено про вихід на подіум колекції Ірини Білецької з назвою «Осінні барви». Колекція дизайнерки складається з кардиганів, суконь і спідниць у спокійних кольорах (марсала, темно-зелений, сірий). Кожен виріб оздоблений аплікацією чи декором. Відчувалось що діткам комфортно у такому ошатному вбранні.

Далі була колекція від київської дизайнерки Олени Білик «Пудра», створена з мережива та фатину для юних принцес. У показі взяли участь кращі юні моделі України. Перлинки блистіли і стрази блищали, багатошарові спідниці ані трохи не заважили маленьким граціозним принцесам. Дуже ніжний колір пудри надав моделям ще більшої святковості, урочистості та витонченості. Показ зустріли щирими оплесками.

Театр мод міста Южне Одеської області, що зветься «Dreams & Emotions» продемонстрував справді казкову і стильну колекцію. Створила її дизайнерка Ольга Черненко і назвала «Ніжність осені». Продумана колекція з приємних на дотик тканин із романтичним ретро-фльором приємно здивувала. Комфортні сукні для дівчат і костюмчики для хлопців, прикрашені елементами ручної вишивки, у стриманих кольорах – мабуть найкращий одяг для прогулянок молодих мрійників романтичним осіннім парком.

Інша колекція – інша тематика. Далі на сцену вийшли вже знайомі лисички з колекції «Fox Time». Легка, яскрава, динамічна і надзвичайно зручна колекція, що складена у повсякденно-ошатному, спортивному і романтичному стилях. У своїй колекції Кетрін Фокс використовує сучасні тканини, які безсумнівно потішать юних модників: затишний плюш, котон, атлас-котон, італійський трикотаж, еко-шкіра, чимало тканин з блискучою поверхнею. Цю популярну трендову колекцію вкотре показали вінницькі діти-моделі з «CAF-studio». Веселим елементом показу стало вітання кожної нової дитини з попередньою, це надало дійству динамічності і драйву.

Аж ось колекція від гостей з Білорусі і бренду Valeria Krysa. Членкиня Білоруської спілки дизайнерів, лауреатка і учасниця міжнародних фестивалів моди показала збірку одягу для дітей та підлітків з назвою «Легенда». На створення колекції дизайнера надихнули слов’янські міфи та легенди. Побудована вона на поєднанні простих силуетів, яскравих та легких фактур тканин з додаванням слов’янських орнаментів, що дають свободу дитячій фантазії. Колекцію демонстрували моделі білоруського агентства «БіДжу».

А далі була казка! Герої фільмів, казок та мультиків ожили у показі арт-ательє «Інфанта-Карнавал». Маленькі королі і мушкетери, принцеси і Золушки, чарівники і чарівниці виходили продемонструвати одяг від одного з найбільших і популярних брендів карнавального костюму в Україні. Всі костюми та аксесуари – ручної роботи і унікального дизайну. Над створенням кожного образу працює ціла команда стилістів, на чолі з дизайнеркою Анною Черній. Впродовж Vinnitsa Fashion Week Kids «Інфанта-Карнавал» показало дві колекції: «Королі та королеви в історії» і «Принцеси Діснея». По самим лише усмішкам та позуванням маленьких моделей було помітно як їм до вподоби перевтілитись у героїв казки.

Бренду підліткового та молодіжного одягу «Пара Solo» по-справжньому здивував витонченою весняно-літньою колекцією «Monaco Golden Dreams». Вишуканість найдорожчого курорту Європи та романтика розкішного світського життя серед багатих і знаменитих зірок Канського кінофестивалю полонила мрії молодих модниць. Вечірні та коктейльні сукні ручної роботи й оздоблені вишивкою, пайєтками, бісером, штучним камінням, мов спеціально створені для того, щоб у них з’явитись на самому шикарному балу, або «червоній доріжці». Дівчата і хлопці чудово вжились у ролі безтурботних красунь і красенів вищого світу, що тусуються на Лазурному берегу. 

Завершальним показом насичен6ого дня Vinnitsa Fashion Week Kids стала демонстрація свіжої колекції від організаторки свята дитячої моди, вінницької дизайнерки Katrin Fox. Містична та інтригуючи назва колекції «Х-Files». А головне питання: як виглядатимуть модні інопланетяни. Органза, парча, джерсі, біфлекс, чимало люрекса, і звичайно принти на тему НЛО, допомогли художниці втілити в життя захопливу історію про незримі загадки далеких космічних планет. На запорошених стежинах далеких планет залишаться сліди юних моделей, які разом з Katrin Fox мило і грайливо фантазують на космічну тему.  

Після показів відбувся ще розіграш серед глядачів золотої ювелірної прикраси від ювелірного дому «Kimberli». Виграв батько однієї з юних моделей. А самі юні учасники модного дня ще довго фотографувались і ділились враженнями. 

Пролетять холодні місяці і знову модний дитячий подіум покличе тинейджерів і дизайнерів, що для них творять, до нових цікавих показів в рамках Vinnitsa Fashion Week Kids весна-літо 2019.



Переглядів: 4633
Поширень: 0

Останні новини