Аномальна спека у Вінниці: метеорологи зафіксували температурний рекорд та попередили про зміну погоди

У Вінниці протягом останніх днів утримується аномальна спека. Минулої доби температура сягнула +37,4 градусів та перевищила абсолютний серпневий максимум. Попередній температурний рекорд +37,3 був встановлений у 2012 році.

У вівторок, 29 серпня, стовпчик термометра піднімався вище +50 на сонці, у тіні на Вінниччині спостерігалося +37. Проте вже невдовзі погода у Вінниці та області зміниться – про це попереджають синоптики.

Зокрема, у Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології опублікували метеорологічне попередження на 30 серпня. У середу Вінниччиною пройдуть дощі та грози, посилиться вітер, пориви місцями сягнуть 15-20 м/c, температура знизиться до +28.

За прогнозом синоптикині Наталки Діденко, дощитиме переважно на заході України. На Вінниччині опади можливі вночі та вранці. Вдень дощі пройдуть у більшості західних областей (мапа опадів).

Водноча, синоптики зазначають, що на більшій території України спека деякий час ще триматиметься, а справжнє послаблення розпочнеться вже з вересня.

У четвер, 31 серпня, у Вінниці буде мінливо хмарно, пройде короткочасний дощ. В окремих районах Вінницької області можливий град, місцями шквалистий вітер. Денна температура  прогнозується у межах +24+29.

У п’ятницю, 1 вересня, а також у найближчі вихідні істотних опадів не передбачають. У ці дні денна температура повітря на Вінниччині коливатиметься від +22 до +29 градусів.


Теги: погода

Переглядів: 999
Поширень: 0

Останні новини