Діти війни відкривають світ віртуальної реальності: гарні емоції серед битв і пригод

Сьогодні, 7 вересня, діти з перших двох груп, чиї батьки є загиблими (померлими) Захисниками та Захисницями, мали можливість провести захоплюючий та вчителіський час у клубі віртуальної реальності "CUBE". Усього сім малюків брали участь у розважальних іграх цього закладу, під час яких їм треба було захищати свою фортецю та вступати в битву з ворогами у віртуальному світі.

Понад 70 дітей віком від 12 до 17 років, чиї батьки загинули під час російсько-української війни, перебувають під опікою департаменту соціальної політики ВМР. Щоб підтримати цих молодих людей, департамент спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом організував для них можливість провести час в клубі віртуальної реальності "CUBE", де вони можуть розважитися і відпочити.

«Цей захід направлений на те, аби діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць змогли відволіктись від непростих реалій сьогодення. Такі ігри спрямовані також на те, щоб дітки змогли проявити свої командні та лідерські якості. Сподіваюсь, інтерактиви змогли додати радості в їхні життя», – розповіла перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук.

13-річний Вадим, який відвідує клуб віртуальної реальності вперше, розраховує на найкращі враження від заходу. Тим часом 12-річна Аня, яка вже випробувала розваги у цьому клубі, залишилася в захваті та вирішила обов'язково повернутися сюди ще раз.

Микита, також 12 років, поділився враженнями від ігор, які вони сьогодні грали. Перша ігра була командною, де всі діти разом обороняли середньовічну фортецю від фентезійних ворогів. Крім того, вони мали можливість віртуально покататися на лижах. Адміністратор був поруч, щоб забезпечити безпеку та контролювати процес гри.

«Звісно, хочеться організувати для дітей щось цікаве, незабутнє. Щоб з періоду їхнього дитинства, підліткового віку залишились не тільки емоції болю і страху, але й позитив. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб разом з департаментом соціальної політики міської ради протягом літа організовували різні акції для дітей: катання на атракціонах, на катамаранах, відвідування кінотеатру тощо. А сьогодні вирішили долучитися до такої сучасної, модної розваги, як віртуальна реальність», – зазначила депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца.

Візити до клубу віртуальної реальності «CUBE» відбуватимуться протягом вересня. На них ще можна зареєструватися за посиланням https://cutt.ly/9wkkbpOB.



Переглядів: 740
Поширень: 0

Останні новини