Безпечні та комфортні умови для вінничан: у місті відремонтували 11 ліфтів

В Вінниці продовжують вдосконалювати старі підйомники. Загалом, починаючи з цього року, у місті був проведений капітальний ремонт 11 ліфтів, ремонт двох з них завершили нещодавно.

Ці ліфти знаходяться в будинках на вулицях Тимошенко, 2,а і Брацлавська, 31. Роботи з ремонту першого ліфта були повністю оплачені з міського бюджету, в рамках першої програми безкоштовного ремонту для ОСББ. Другий ліфт було відремонтовано за умов спільного фінансування з мешканцями цього будинку. Новину повідомила міська рада.

“В процесі капітально-відновлювальних робіт часто замінюється більшість елементів ліфта, а за необхідності і кабіна та зовнішні двері підйомника. В результаті ми не лише подовжуємо термін експлуатації ліфта, а й зменшуємо його енерговитратність. Крім того, в оновлених ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки ліфта дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби. До речі, ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії, які ми мали минулої осені та зими", – зазначає заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк.

Раніше, підрядники успішно завершили капітальний ремонт 9 ліфтів. Усі ці підйомники, зазвичай, вже вичерпали гарантійний термін експлуатації. Завдяки проведеним роботам, ці ліфти зможуть працювати надалі принаймні 12 років.

Тепер планується оновлення ще принаймні п'яти застарілих ліфтів. Цікаво відзначити, що у рамках пілотного проєкту три з них будуть повністю замінені новими ліфтами турецького виробництва.



Переглядів: 558
Поширень: 0

Останні новини